Zadnje dni do začetka evropskih obveznosti odštevajo tudi v taboru Maribora. V torkovem večeru se bodo državni prvaki pred domačimi gledalci v tekmi leta, kot so obračun s kazahstanskim prvakom naslovili v klubu, pomerili z Astano. Besedo pred pomembno preizkušnjo je tudi tokrat dobil športni direktor Zlatko Zahovič.


“Astana ima v svojih vrstah kar nekaj odličnih posameznikov, a kljub temu ni na našem nivoju. Ni dvoma, da smo mi v vlogi favoritov, ki pa jo moramo potrditi na igrišču,” je uvodoma dejal oblikovalec športne politike vijoličastih, ki pa vseeno opozarja na dejstvo, da so Kazahstanci doma že sredi sezone, povratna tekma pa bo odigrana na igrišču z umetno travnato površino. Kljub temu pa Zahovič ostaja optimist, tudi na podlagi četrtkove generalke s Kubanom: “Forma se stopnjuje, kar je pokazala zadnja pripravljalna tekma proti odličnemu nasprotniku. Ruski Kuban je namreč kakovostnejše moštvo od Astane.”

Ni dvoma, da bodo imeli varovanci trenerja Anteja Šimundže v Ljudskem vrtu znova bučno in številčno podporo, kar bo zagotovo plus za domačo četo in morda ovira za gostujočo zasedbo. “Veseli spoznanje, da nam bodo naši najzvestejši navijači v veliko podporo. Sinergija med njimi in ekipo je bila v Mariboru vedno nekaj posebnega, zmeraj smo pred polnim ali skoraj polnim Ljudskim vrtom dali še nekaj več. Sicer so velike ekipe vajene igrati pred bučnimi navijači, a v tej fazi tekmovanja je le malo moštev, ki so lahko v takšnih okoliščinah konkurenčna Mariboru,” je dejal Zahovič, ki bo lahko pri Astani pozdravil dva znana obraza, Nemanjo Maksimovića in Branka Iliću. A dvojcu adutov Mariborčan pravi: “Branko še gotovo ni v polni pripravljenosti, saj se je šele pred kratkim pridružil ekipi, zadeve, povezane s prestopom pa ti prav tako vzamejo precej energije. Pri Maksimoviću se je treba zavedati, da je sicer dosegel izjemen uspeh z mlado reprezentanco, a je igranje na članskem nivoju neprimerno zahtevnejše.”

“Pristop na takšnih tekmah ni bil nikoli vprašljiv. Pred našimi navijači smo se zmeraj dobro odzvali, kljub oteževalni okoliščini, da so se fantje morali soočati z ogromnimi preskoki med Evropo in slovensko ligo. Potrebna je predvsem dobra priprava in prepričan sem, da bomo upravičili vlogo favorita,” je optimistično zaključil športni direktor vijolic.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Djuranović: Tekma je dosegla svoj namen

Rumena družina je na včerajšnji pripravljalni tekmi s hrvaško Rijeko premoč priznala južni…