Mariborčani so po zmagi v Stožicah prvič v letošnji sezoni zasedli vrh razpredelnice Prve lige Telekom Slovenije. Z zmago nad Olimpijo so na račun dodali nove tri točke in tako podaljšali niz brez oddane točke, saj so v državnem prvenstvu slavili šestič zapored. Športni direktor Zahovič je po tekmi deloval mirno, a vseeno zadovoljno.


“Igrali smo z velikim spoštovanjem do nasprotnika, skromno in ponižno. Niti v enem trenutku nismo pokazali, da smo igrali Ligo prvakov. Zelo dobro smo analizirali nasprotnika, ki mu v obrambi nismo pustili praktično ničesar. V napadu pa imamo nogometaše, ki to znajo slej ali prej rešiti v našo korist in to je edina pot,” je srečanje v ljubljanskih Stožicah pokomentiral nasmejani Zlatko Zahovič, ki je pred tekmo mirno kramljal tudi s stanovskim kolegom v ljubljanskem klubu, o katerem je dejal: “Milenku res čestitam, saj mu ni lahko. Razen tega, da daje obraz za svojo Olimpijo, zelo težko kadruje in odloča, zato mu je najtežje. Je veličina slovenskega nogometa, igral je v Ligi prvakov ter da daš obraz in hrbet za klub, v katerem ničesar ne odločaš, ni enostavno. Njemu je najtežje.”

Ljubljančani so si na tribunah želeli tudi vzpodbude Green Dragonsov, a teh na tekmo ni bilo, saj so bojkotirali tudi večni derbi. A Zahović se je v tem primeru vseeno postavil na stran vodstva Olimpije in dejal, da o delovanju mariborskega kluba odloča uprava in ne navijači: “Naši navijači so fantastični, Green Dragonsi so manjkali. Olimpiji želim, da uredi odnos z navijači, saj ti derbi delajo še večjega. Res jim želim, da to uredijo, sami imamo srečo, da imamo takšne navijače, ki ne vodijo politike kluba. Navijači so za to, da navijajo in imajo našo podporo. O delovanju kluba pa odloča uprava kluba!”

“Celjani bodo težak nasprotnik, ampak želimo znova videti evropski Maribor, ki nasprotniku ne dovoli nič. Kadar je Maribor takšen, imajo nasprotniki velike težave,” pa je o sobotnem nasprotniku dejal športni direktor vijolic, ki je še enkrat ponovil, da bodo nogometaše v tekmi s Celjani vodili enaki cilji kot v tekmi z Olimpijo: “Naš motiv so lovorike, ambicioznost in naši navijači. Nasprotnika zelo spoštujemo, saj bomo samo s takšnim pristopom in s spoštovanjem do nasprotnika, ki smo ga prikazali tudi danes, prišli tudi do cilja.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pred vrati Stožic branilec iz Srbije

Ljubljanska Olimpija bo v prihodnjih dneh svoje vrste očitno okrepila s povratnikom v zmaj…