Šesti krog Prve lige Telekom Slovenije prinaša dva zanimiva derbija. V ospredju bo nedeljski večni derbi Maribora in Olimpije, nič manj zanimivo pa dan prej ne bo niti na jugovzhodu naše dežele. Na Stadionu Matije Gubca se bosta prvič med prvoligaško elito srečali moštvi Krškega in Krke, ki sta pred obračunom povsem izenačeni na sredini lestvice, saj sta poleg istega števila točk dosegli in prejeli tudi enako število zadetkov.


Pričakovanja Novomeščanov je za SNPortal predstavil Žiga Kastrevec. Vprašali smo ga o sosedskem dvoboju, ki  je derbi in vzdušju v posavski prestolnici ter o vlogah oče-sin v klubu in ciljih na tekmi s Krškim ter o vzdušju v ekipi. “Seveda smo slišali o vzdušju v Krškem, saj se o njem govori po celotni Sloveniji in širše. Ampak to bo za nas le še dodaten motiv!  Mi se na Krško pripravljamo tako kot na vsako drugo tekmo, vendar se zavedamo, da je derbi le derbi in bomo dali vse od sebe, da dobimo to tekmo,” je uvodoma dejal 21-letni napadalec, ki pa napoveduje, da bodo imeli Novomeščani tudi podporo svojih navijačev, saj Manekeni, ki bodo poleg domačih gledalcev predstavljali dodaten motiv, pridno polnijo avtobus proti Krškemu: “V Krškem bodo z nami tudi naši navijači Manekeni in upam, da se jim oddolžimo z zmago. Nogomet se igra zaradi gledalcev in za nas bo igranje pred polnim stadionom dodaten motiv. Ne glede na domač poraz z Domžalami menim, da je vzdušje v ekipi dobro, saj smo doslej brali sedem točk in smo na sredini lestvice, tako da gremo lahko novim zmagam naproti.”

“Plusi Krškega so vsekakor v konici napada in igra ob prekinitvah. Ne bi pretirano izpostavljal, če pa že, pa zagotovo Urbanča in Poljanca. Nevarnosti bodo, če bomo mi sami delali napake in upam, da bo teh malo,” je o plusih in nevarnostih Krškega spregovoril enajstih prvoligaških zadetkov, ki se je za konec dotaknil še dejstva, da moštvo novomeškega prvoligaša vodi oče Andrej: “Ni zahtevno. Mislim pa, da moraš v tem primeru v primerjavi s soigralci še veliko bolj trenirati in se dokazovati, da dobiš priložnost.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kapetan Sežane okrepil prvoligaša iz Severne Makedonije

Hrvaški branilec Antonio Azinović se znova poslavlja od Tabor Sežane, saj bo svojo nogomet…