Peti krog Prve lige Telekom Slovenije v sredo prinaša tudi dvoboj Rudarja in Krškega. Medtem ko so Krčani pred polnimi tribunami Stadiona Matije Gubca izgubili z Ljubljančani, so Velenjčani po treh uvodnih porazih v Domžalah domačo četo premagali z 2:0. Tako so se varovanci Jerneja Javornika pravočasno prebudili in začeli nabirati točke. V svojih vrstah imajo kopico dobrih in izkušenih igralcev je bil mnenja naš tokratni sogovornik.


“Rudar bo zagotovo zelo motiviran, saj mu v začetku prvenstva ni šlo po načrtih. Prejšnjo tekmo pa jim je na zelo težkem gostovanju v Domžalah končno uspelo priti do točk in sedaj bodo poizkušali tudi doma zmagati. Sami se ne smemo obremenjevati z njihovim načinom igre, ampak jim moramo vsiliti naš način igre in s pravim pristopom lahko pridemo do pozitivnega rezultata,” je za SNPortal povedal Žiga Jurečič. Krški vezist s številko osem na hrbtu prihaja iz okolice Krškega, iz kraja Podbočje, z nogometom se je začel ukvarjati s šestimi leti. Prihaja iz športne družine, saj je oče Matjaž nekdanji košarkar, ki je v preteklosti igral tudi v prvi košarkarski ligi. Nekdanji dijak nogometnega oddelka NZS na Gimnaziji Šiška, je član Krškega od lanskega julija naprej, v sezoni 2013/14 pa je bil z Domžalami mladinski državni prvak.

Jurečič je bil s strani Primoža Glihe, selektorja mlade izbrane vrsta, marca povabljen tudi v reprezentanco do 20 let, v novi sezoni pa je v dresu Krškega zaigral na vseh štirih tekmah. “Z Rudarjem smo jeseni igrali prijateljsko tekmo, ekipa pa se od takrat ni preveč spremenila. Vzdušje v moštvu Krškega je še vedno odlično, kljub dvema porazoma, saj smo dokazali, da se lahko enakovredno borimo tudi z najboljšimi v ligi. Seveda le, če se držimo navodil trenerja. S svojimi predstavami sem kar zadovoljen, vem pa, da moram napredovati še v veliko segmentih igre. Trener mi zaupa in to mi daje dodatno samozavest,” o svojih predstavah dodaja obetavni vezist Krškega.

Tekmo med Rudarjem in Krškim si bo ogledalo tudi kar nekaj navijačev iz Posavja. Navijaška skupina Nuclear Power Boys je organizirala avtobusni prevoz v Velenje, prijave pa so še vedno možne. Za člane navijaške skupine cena vstopnice in prevoza znaša pet evrov, za nečlane pa petnajst.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz Intervjuji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dvoboj Brava in novopečenega prvoligaša brez zmagovalca

Včeraj sta se na pripravljanem obračunu pomerila Bravo in Radomlje, tekma se je končala z …