Zavrčani bodo tudi pred novo sezono močno spremenili svojo zasedbo, kar sicer ni nič novega, saj Haložani po številnih spremembah posegajo v praktično vsakem prestopnem roku. V Zavrču je od moštva, ki je igralo v drugi polovici prvenstva, ostala zgolj še dvanajsterica, jeseni se znova obeta precej novih obrazov.


Kljub spremembam pa Miran Vuk, alfa in omega kluba, v novi sezoni pričakuje korak naprej. Če so Zavrčani sezono obakrat sklenili na petem mestu ligaške lestvice, vodstvo kluba z Vukom na čelu letos cilja na tretje mesto in uvrstitev v Evropo. “Letos pa smo definitivno sposobni za še kakšen korak više, tako da bi ekipa lahko konkurirala nekje okrog tretjega mesta. Želimo Evropo.  Prvič ni šlo, drugič smo morali menjati generacijo, če smo hoteli preživeti. Da ima klub perspektivo, morajo priti mlajši igralci. Sedaj to imamo, potrebujemo še nekaj izkušenih. Tretje mesto je cilj, če bi sezono končali kot tretji, bi bili zelo zadovoljni,” je za klubsko spletno stran dejal Vuk, sicer tudi župan občine Zavrč. Vuk napoveduje, da bo vodstvo kluba poskrbelo, da se bo ekipa, ki je s pripravami na novo sezono pričela v ponedeljek, sposobna boriti za visoka mesta na lestvici: “Pride nekaj novih, boljših. Spomladi smo vzeli več mladih, da vidimo, če bo kdo uspel. Sedaj še iščemo take igralce, ki bodo lahko zamenjali ostale, torej igralce, ki bi bili sposobni za boj za tretje mesto.”

Zavrčani sicer izboljšujejo pogoje za vadbo, saj se ob Dravi urejata dve igrišči za trening, ki bosta več kot dobrodošli, saj bodo boljše pogoje za trening potrebovali tudi mladinci in kadeti, ki so letos napredovali med drugoligaše: “Tudi z njimi se želimo prebiti v prvo ligo, zato je mladinsko ekipo prevzel nekdanji trener prve ekipe Orehovec. Pričenja se resno delo, tudi  mladinci in kadeti dobijo kondicijskega trenerja, tako da bo vse skupaj na precej višjem nivoju, kot je bilo do sedaj.”

Preostali kader Zavrča
Vratar: Hrvoje Čubić;
Branilci: Luka Bogdan, Bojan Đukić, Toni Datković, Sebastijan Antić, Ivan Novoselec;
Vezisti: Doris Kelenc, Jure Matjašič, Dejan Polić, Lovro Cvek, Sanin Muminović;
Napadalec: Rok Zorko.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Djuranović: Tekma je dosegla svoj namen

Rumena družina je na včerajšnji pripravljalni tekmi s hrvaško Rijeko premoč priznala južni…