Nogometaši Zavrča so včeraj še tretjič to poletje gostovali v hrvaški prestolnici ter se po porazih z Zagrebom in Lokomotivo prvič domov vrnili z zmago.


Haložani so se tokrat pomerili s Hrvatskim Dragovoljcem, ki je po koncu minule sezone izpadel med hrvaške drugoligaše, in ga premagali z 0:3. Varovanci trenerja Željka Orehovca so prevladovali večji del srečanja in si ustvarili nemalo priložnosti. Po petih minutah igre je poizkušal Kelenc, ki se je znašel sam pred domačim vratarjem, a slabo zadel žogo in priložnost je splavala po vodi. Nato je dvakrat zapretil Matjašič, najprej je uspel zatresti mrežo, vendar iz prepovedanega položaja, v 18. minuti pa mu je veselje po strelu s 25 metrov preprečil okvir vrat. Zavrčani so premoč kronali v 20. minuti, ko je Dugolin po levi strani igrišča prodrl v kazenski prostor Dragovoljca in s strelom po tleh zatresel mrežo. V 32. minuti so gostje vodili z 0:2, z bližine je bil natančen Kelenc, ki je postavil izid prvega polčasa. Ob izteku prve polovice tekme so zapretili tudi domačini, a se Ranilović ni pustil premagati. V drugem polčasu je Orehovec v igro poslal sedem rezervistov, Hočevar je poškodovanega Sambolca zamenjal že v zaključku prvega polčasa, prvi pa je znova poizkušal razpoloženi Matjašič. Končni izid srečanja pa je v 70. minuti srečanja postavil novinec Antolek.

Zavrčane zadnja pripravljalna preizkušnja čaka v petek, ko odhajajo k severnim sosedom, v Mönichkirchen, kjer se bodo pomerili s češkim prvoligašem Slovackim.

HRVATSKI DRAGOVOLJAC 0:3 ZAVRČ
Dugolin (20′), Kelenc (32′), Antolek (70′)
Zavrč: Ranilović, Dugolin, Datković, Sambolec, Kurbus, Šafarić, Matjašič, Težak, Eršek Kelenc, Smrekar. Igrali so še: Kovačić, Fijačko, Benić, Hočevar, Lešnik, Antolek, Kokol, Sršen. Trener: Željko Orehovec.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Djuranović: Tekma je dosegla svoj namen

Rumena družina je na včerajšnji pripravljalni tekmi s hrvaško Rijeko premoč priznala južni…