Registracijska komisija Nogometne zveze Slovenije je dva dni pred začetkom novega državnega prvenstva, s petkovo tekmo ga bosta odprla Maribor in Zavrč, registrirala kopico novincev.


Zavrčani, ki so v tekmovalnem premoru znova zamenjali velik del moštva, so po Edu Kevinu Kokoroviću, Mateu Mužeku, Luki Muženjaku, Davorju Rogaču, Dejanu Glavici, Marku Nuniću, Filipu Škvorcu, Saši Drevnu in Dominiku Picaku potrdili še dva novinca. Kot eden izmed prvih se je za sodelovanje s Haložani dogovoril Aleks Pihler, ki je nazadnje kot posojeni nogometaš Domžal igral za kranjski Triglav. Precej odmevnejši pa je prihod Zlatana Muslimovića, o katerem smo pisali že pred dnevi. Nekdanji reprezentant Bosne in Hercegovine je z vodstvom završkega prvoligaša sklenil enoletno pogodbo, potem ko v minuli sezoni po dveletnem igranju na Kitajskem ni imel kluba.

Svoje vrste tik pred začetkom sezone počasi dopolnjujejo tudi Goričani, saj se je novo vodstvo kluba za sodelovanje dogovorilo z dvema nekdanjima članoma. Po enoletnem premoru se v staro jato vrača Uroš Celcer, ki je bil spomladi, potem ko je zapustil vrste škotskega Ross Countyja, brez kluba, pomembno pridobitev pa predstavlja tudi vrnitev Mirana Burgića, ki se je v Gorico, v dresu katere je v 76 nastopih dosegel 30 zadetkov, vrnil po devetih letih potepanja po tujini in v Ljubljani. Slednji je z Gorico sklenil dogovor do konca sezone, prvi pa je obljubil dveletno zvestobo. Ob tem velja še omeniti, da bo lahko Miran Srebrnič v prvem krogu načeloma računal tudi na Matijo Široka, ki je sicer prekinil profesionalno pogodbo, ki je veljala do konca sezone, vendar sklenil amatersko pogodbo, ki mu do konca prestopnega roka omogoča odhod v tujino.

Ob tem velja še omeniti, da je ljubljanska Olimpija od Milana odkupila Ezekiela Hentyja, ki je spomladi v Stožicah igral kot posojen nogometaš. Robustni Nigerijec je z zmaji sklenil dveletno pogodbo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zmaji proti Azerbajdžancem, Rusom, Srbom in Izraelcem

Novi strateg ljubljanske Olimpije Savo Milošević bo svoje varovance pred začetkom nove sez…