Zavrčani ne popuščajo, potem ko Haložani po mariborskem skalpu tudi pred Olimpijo niso “slekli gat”, jih že danes zvečer čaka nova preizkušnja. Varovanci trenerja Slavka Matića bodo peto zaporedno zmago naskakovali proti velenjskemu Rudarju, ki je v zadnjih tednih ravno tako nakazal dvig forme.


Velenjčani so v zadnjih sedmih krogih izgubili zgolj z Olimpijo, ob štirih remijih pa so ugnali Celje in med tednom še Gorico. A serija Zavrča je še boljša, ob štirih zaporednih zmagah so na zadnjih petih tekmah prejeli vsega en zadetek, kljub temu pa Rok Zorko poudarja, da jih v obračunu s knapi s soigralci morda čaka še težja naloga kot proti Mariboru in Olimpiji: “Jasno je, da nas zanimajo le tri točke. Smo v nizu odličnih rezultatov in naredili bomo vse, da se bo še nadaljeval. Zmagi proti Mariboru in Olimpiji sta še dodatna potrditev, da na treningih dobro delamo in smo na pravi poti. Zavedamo pa se, da moramo ostati trdno na tleh in nadaljevati s takšnimi predstavami. Tudi Rudar se počasi dviga, tako da nas niti slučajno ne čaka lahko delo, morda celo težje, kot na zadnjih dveh tekmah.”

Svoje načrte imajo tudi gostje, ki so z zmago nad Gorico še dodatno napolnili zalogo samozavesti, kar je razvidno tudi iz izjav velenjskih nogometašev. “Odigrali smo dobro tekmo in najpomembneje je, da so tri točke ostale doma. Ne zanima nas forma Zavrča, v ekipi se čuti prava energija in v Haloze odhajamo po nove točke,” je po tekmi z Goričani dejal vsestranski Milan Kocić, ki je, potem ko je igral tudi v napadu, svoje mesto očitno našel na položaju bočnega branilca. S Primorcem v vrstah Rudarja se je strinjal tudi Mario Babić, ki bo eden najnevarnejših velenjskih adutov tudi v Zavrču: “Smo v dobrem nizu, igramo vedno bolje. Kljub temu, da je Zavrč premagal Maribor in Olimpijo moramo gledati nase, kadar smo pravi,  lahko napravimo velike stvari.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vrste Kopra zapušča motor sredine igrišča

Dresa Kopra v prihodnji sezoni ne bo več nosil Timotej Dodlek, ki je bil letos eden izmed …