Mariborčani so se vrnili z gostovanja v Mostarju, kjer so v prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij Lige prvakov iztržili zgolj remi. Za zmago so varovanci trenerja Anteja Šimundže, ki so danes že opravili dopoldanski trening, pokazali premalo, a tudi športni direktor pred ‘drugim polčasem’ ostaja optimist.


“Vsaka evropska tekma je zelo zahtevna, ne glede na nivo tekmovanja. Dočakala nas je zelo agresivna domača ekipa, velika vročina, specifične žoge. Težko se je bilo privaditi na razmere, a smo zadovoljni z rezultatom. Ne smemo pozabiti, da v Mostarju nihče ni zmagal kar tako. Uspelo je le vrhunski ekipi, kot je Braga. Ostali so imeli tukaj slabe rezultate,” je po povratku iz Hercegovine za klubsko spletno stran spregovoril Zlatko Zahović, ki je obračun z Zrinjskim primerjal tudi z lanskoletnim gostovanjem na Malti, kjer se mreži pravtako nista zatresli, precej bližje zmagi pa je bila takrat Birkirkara, ki je zatresla tudi okvir vrat: “Na nek način je ta tekma spominjala na lansko na Malti. S tem, da je Zrinjski boljša in agresivnejša ekipa. Po prvih devetdesetih minutah imamo dober rezultat, v nogometu pa je vse mogoče in bomo povratni dvoboj dočakali s popolno zbranostjo.”

A tudi Zahović pred povratnim obračunom, ki ga bo Ljudski vrti gostil v sredo ob 20. uri, ostaja optimist: “Za nami je ena redkih tekem, ko nismo zabili gola. Nasprotnik nam ni dovolil več obetavnejših situacij, bili so fanatično borbeni. Seveda pa bo pred polnim Ljudskim vrtom zgodba drugačna. Ljudski vrt je Ljudski vrt, na našem igrišču smo mi gospodarji.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mariborčane med vikendom čaka prva resnejša pripravljalna preizkušnja

Nogometaši Maribora v letošnjem poletnem pripravljalnem obdobju še ne poznajo poraza. Na p…