Uvodno tekmo v pripravah na novo sezono bodo danes popoldne odigrali tudi Mariborčani. Ob 17. uri bodo vijolice gostovale v Gornji Radgoni, kjer bo sicer nekoliko oslabljena zasedba sodelovala na svečani otvoritvi novozgrajene tribune.


Ante Šimundža bo ob Agimu Ibraimiju in Alešu Mertlju, ki sta zaradi reprezentančnih obveznosti dobila zaslužen odmor do začetka prihodnjega tedna, pogrešal še trojico nogometašev, Arghusa, Željka Filipovića in Welleja Ndiayeja, ki zaradi okrevanja po poškodbi še niso nared za tekmovalne napore. Pri Filipoviću so zaradi specifičnosti poškodbe obremenitve skrbno odmerjene, Ndiaye se počasi priključuje ekipi, ker je težavnost poškodbe manjša, medtem ko s soigralci pri vseh vajah zaradi težav s trebušnim zidom ne sodeluje niti Arghus.

Šimundža bo v Gornjo Radgono odpeljal dvaindvajsterico nogometašev, med njimi pa bo tudi novinec Marwan Kabha. “Sobotna preizkušnja je namenjena temu, da igralci po močnejših treningih v teh dneh občutijo igro. Minute bodo razdeljene, vsak bo igral po polčas. V prvem pripravljalnem tednu so igralci potrdili delovno vnemo, ki nikdar ni bila vprašljiva. Dosedanje delo poteka po načrtih in navdaja z optimizmom,” je za klubsko spletno stran dejal mariborski strateg.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčane med vikendom čaka prva resnejša pripravljalna preizkušnja

Nogometaši Maribora v letošnjem poletnem pripravljalnem obdobju še ne poznajo poraza. Na p…