Rečani nadaljujejo s pripravami v Kranjski Gori. Četa trenerja Matjaža Keka je po kranjskem Triglavu in velenjskem Rudarju ugnala še tretjega slovenskega nasprotnika. Obračun z novomeško Krko se je končal z izidom 4:0.


Obračun se je sicer pričel z minuto molka v čast preminulemu Goranu Brajkoviću, nekdanjemu članu Rijeke in hrvaškemu reprezentantu, ki je v preteklosti igral tudi za črnomaljsko Belo krajino. Rečani so v obračun krenili podjetno in povedli že v deveti minuti, ko je po levi strani igrišča prodrl Sharbini in z lepim predložkom na drugi vratnici zaposlil osamljenega Romana Bezjaka, ki je pozorno spremljal akcijo in žogo z bližine potisnil v mrežo Krke. Hrvaški podprvak je prednost podvojil v 35. minuti, ko si je Kastrevec privoščil dve napaki na sredini igrišča, kar so Rečani znali izkoristiti v svojo korist. Po novem predložku z leve strani igrišča je zadel bolgarski napadalec Hristov, ki je imel v kazenskem prostoru Krke precej prostora. 2:0 je bil tudi izid polčasa, oba trenerja pa sta v nadaljevanju precej premešala enajsterici. Pri Rijeki je Kek v igro namesto Bezjaka poslal Balaja, ki je v 74. minuti povišal vodstvo moštva s Kantride, potem ko je uspešno preigraval na robu kazenskega prostora in po strelu z leve strani zadel v daljši kot novomeških vrat. Končni izid srečanja je po globinski podaji dosegel Hristov, ki je pobegnil Ejupu in z desne strani kazenskega prostora žogo le še dvignil preko Barukčića.

RIJEKA 4:0 KRKA
Bezjak (9′), Hristov (35′, 87′), Balaj (74′)
Krka – začetna enajsterica: Mitrović, Perić, Kastrevec, Ejup, Dežmar, Welbeck, Mojstorovič, Collins, Potokar, Dam. Marjanović, Dangubić. Igrali so še: Barukčić, Dar. Marjanović, Pavić, Vučkić, Aniekan, Novinić, Cerar, Kramar, Marotti, Bele, Kauber, Dorniž.  Trener: Andrej Kastrevec.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani termini evropskih tekem

Znani so vsi datumi in ure začetka evropskih tekem za slovenske predstavnike v prvem kvali…