Včeraj so kot zadnji izmed deseterice prvoligašev s pripravami pričeli tudi Novogoričani, ki so se morali še nekaj tednov nazaj za obstanek v prvoligaški druščini potiti v dodatnih kvalifikacijah z Aluminijem. Kot smo zapisali že nekaj dni nazaj, bo Gorico tudi v prihajajoči sezoni vodil Miran Srebrnič.


Že včeraj smo pisali, da se na uvodnem treningu niso pojavili Marshall Johnson, Amedej Vetrih, Matija Širok in Grega Sorčan, ki je sicer še pred koncem sezone s klubom podpisal novo enoletno pogodbo. Vadbi se je včeraj priključila tudi četverica nekdanji nogometašev Gorice, Uroš Celcer, Miha Gregorič ter Miha in Nejc Mevlja, na popoldanskem treningu pa se je vadbi pridružil tudi Bojan Đukić, ki je bil član Gorice že med leti 2005 in 2010. Danes 28-letni branilec je pri Gorici nabral krstne prvoligaške izkušnje, za klub s severa Primorske pa je zbral 70 od skupno 151 prvoligaških nastopov. Đukić je bil pred selitvijo v Izrael član Kopra, pomladanski del minule sezone pa je preživel pri Zavrču, kjer je odigral 12 tekem.

Izmed plejade tujcev sta v Gorici ostala le še dva Nigerijca, mlada Bede Amarachi Osuji in Blessing Eleke, ki ju je v klub iz lastne akademije v Nigerije zvabil zdaj že nekdanji športni direktor Michele Dal Cin. Večji poudarek na domačih igralcih pa ne čudi, saj je Hari Arčon že večkrat poudaril, da bo nova ekipa slonela na domačih igralcih, nazadnje pred dnevi za Primorske novice: Prioriteta je seveda domače igralsko jedro, ki je s strokovnim štabom klubu zagotovilo obstanek v prvoligaški druščini. Šele ob morebitnih odhodih bomo iskali alternativne rešitve. Se bodo pa treningom priključili nekateri bivši igralci Gorice, ki za zdaj še nimajo pogodbe za novo sezono.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dolgoletni član Maribora blizu odhoda na Balkan

Po šestih letih domovanja v štajerski prestolnici bo Maribor to poletje zapustil Gregor Ba…