“Pestro je medtem tudi dogajanje na kadrovskem področju, končna podoba ekipe ni sestavljena in se še obetajo določene novosti,” so včeraj zapisali na klubski spletni strani Maribora. Po odhodih Agima Ibraimija, Željka Filipovića in Jeana Philippa so Mariborčani pred dnevi predstavili Aleksa Pihlerja, zdaj sta konkurenco v mariborskem moštvu okrepila še dva nogometaša.

V Ljudski vrt se selita zdaj že bivša Celjana, Sunny Omoregie in Blaž Vrhovec. Napadalec in dosedanji kapetan Celja sta po Gregorju Bajdetu še naslednja grofa, ki se v manj kot dobrem letu v zameno za odškodnino selita v Ljudski vrt. 24-letni Ljubljančan, ki so si ga po nekaterih informacijah želeli tudi pri Olimpiji, je v štirih sezonah pri Celju odigral 111 prvoligaških tekem in si pred meseci priboril tudi status članskega reprezentanta, z vodstvom Maribora pa je sklenil triletno pogodbo.

Tri leta starejši Sunny se je v knežje mesto preselil pred dvema letoma in bil eno od odkritij sezone 2014/15, v kateri je dosegel 12 ligaških zadetkov, še tri pa je dodal v minuli sezoni. Tako kot Vrhovec, je tudi Nigerijec, ki se je že pri 14 letih preselil v Španijo in tam preživel večino dosedanje kariere, sklenil triletni dogovor.

Dvojec, ki je od svojih predhodnikov, Filipovića in Mendyja, nasledil številki 5 in 14, se je po podpisu pogodbe in predstavitvi že pridružil pripravam kluba v Prekmurju.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mura do remija v Zagrebu, Kranjčani priznali premoč Zemunu

Tudi danes sta dva slovenska prvoligaša izkoristila reprezentančni premor, Kranjčani so go…