Tudi nogometaši Maribora v teh dneh še uživajo na dopustu, ki pa bo izjemno kratek, saj bo Darko Milanič svoje varovance pozdravil že v nedeljo, ko se bo ekipa zbrala na skupni večerji. Le-ta bo minila brez dveh dosedanjih članov.

Medtem ko je, kot smo že poročali, Jasmin Handanović dogovor podaljšal še za eno leto, se Maribor razhaja z Wellejem Ndiayejem. Senegalcu je potekla pogodba, vodstvo kluba pa nove z visokoraslim vezistom ne bo sklenilo. To je verjetno tudi posledica številnih poškodb, saj je v dveh sezonah odigral vsega 21 tekem. Ndiayeju pa se bo na izhodnih vratih pridružil še en vezist, saj v Ljudskem vrtu ne računajo več na Amirja Derviševića.

“Poletnih priprav pa z ekipo ne bo začel niti Amir Dervišević. 23-letni zvezni igralec ni več v klubskih načrtih. V prejšnji sezoni je odigral dvanajst tekem in dosegel tri zadetke, v treh sezonah pa je skupaj zbral 66 nastopov ter se petkrat vpisal med strelce,” so zapisali na klubski spletni strani. Dervišević je bil sicer ob Željku Filipoviću, Matku Obradoviću in Marku Šulerju eden izmed četverice, ki se je zaradi neprimernega vedenja znašla tudi na udaru navijaške skupine Viole. Prav Dervišević, bolje povedano, klofuta Derviševiću enega od navijačev, pa je bila povod za spor športnega direktorja Zlatka Zahoviča in Agima Ibraimija, ki poleti verjetno prav tako zapušča mariborsko sredino.

Zato pa se v člansko zasedbo Maribora vrača trojica nogometašev, ki je spomladi izkušnje in minutažo nabirala na Gorenjskem oziroma v Posavju. Iz kranjske Zarice se vrača 20-letni Črnogorec Luka Uskoković, ki bo kandidiral za mesto osrednjega branilca, pristaši Maribora pa se bodo še toliko bolj razveselili vrnitve Roberta Pušaverja ter predvsem Dina Hotića, ki je bil z odličnimi nastopi v dresu Krškega eno od pomladanskih odkritij.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mura do remija v Zagrebu, Kranjčani priznali premoč Zemunu

Tudi danes sta dva slovenska prvoligaša izkoristila reprezentančni premor, Kranjčani so go…