Tudi Mitja Viler je bil eden od štirinajstih junakov, ki so se v včerajšnjem večeru na zelenici Ljudskega vrta borili s hrusti v rumenih dresih Chelseaja. Vselej iskreni Primorec, ki je bil po tekmi vidno izmučen, je v kazenski prostor Londončanov poslal nekaj nevarnih predložkov, enega teh je izkoristil Agim Ibraimi, še lepšo podajo je zapravil Luka Zahović.


A bočni branilec vijolic bi lahko bil kaj kmalu tudi tragični junak državnih prvakov, potem ko se je pet minut pred koncem srečanja soočil ena na ena z Edenom Hazardom, Belgijec pa je iz dvoboja izšel kot zmagovalec, saj je sodnik Daniele Orsato pokazal na belo točko. V glavi Vilerja so se takrat zagotovo prelivale zanimive misli, ki jih je po tekmi strnil v tri besede: “Zakaj spet jaz?!?” A gostje enajstmetrovke niso izkoristili, Jasmin Handanović je prebral namero belgijskega virtuoza, tudi Viler si je lahko ob posredovanju izkušenega čuvaja mreže pošteno oddahnil. “Bog obstaja,” je dejal po tekmi in priznal, da je bilo najtežje pokrivati prav gostujočo desetico: “Najtežje je bilo pokrivati Edena Hazarda. Taki igralci, kot je on… Videli ste koliko prekrškov smo storili nad njim, pa se je še vseeno pobral. Ima neverjeten pospešek, zato nima zastonj 300 tisoč evrov plače tedensko, to pove vse.”

“Po blamaži pred štirinajstimi dnevi nam nihče ni dal niti pet odstotkov možnosti. Z žrtvovanjem smo tekmo obrnili v naš prid,” je o možnostih pred tekmo dodal Viler in priznal, da so imeli v Ljudskem taboru pred gostovanjem modrih precej sestankov, kar je bilo morda tudi odločilno: “Pred tekmo smo imeli precej sestankov in se veliko stvari povedali naravnost v obraz. To je morda dobra stvar za naprej. V prvih desetih minutah, ko so nam skrili žogo, smo si parkrat podali in videli, da se da igrati tudi proti njim in na tem smo potem gradili.”

Vijoličasti dva kroga pred koncem skupinskega dela Lige prvakov ostajajo v odprtem boju za napredovanje in preboj med prvi dve mesti, čeprav izid v Lizboni, kjer je domači Sporting premagal Schalke, morda iz mariborskega stališča ni bil najbolj ugoden. Prezimitev v Evropi ostaja želja vijolic, Viler bi bil zadovoljen tudi s tretjim mestom, ki prinaša spomladansko igranje v Evropski ligi, a se Štajerci tudi v boju za drugo mesto ne bodo kar tako predali: “Res je, vse je še odprto. Tudi Chelsea se mora boriti do konca, saj si še ni zagotovil napredovanja. Skupina je izenačena, v Lizbono gremo z odprtimi kartami. Tudi tretje mesto bi nas zadovoljilo, ampak glede na to kakšna situacija se nam odpira, bi lahko iztržili še kaj več. Radi bi prezimili v Evropi, saj je v snegu lažje trenirati, če razmišljaš še o tekmovanju v Evropo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Olimpija z lahkoto opravila z Mariborčani

Na prvem večnem derbiju te sezone so igralci Olimpije iskali prvo zmago te sezone. Maribor…