Sevilla, Mostar, Nikozija, Glasgow, Gelsenkirchen in London. Vijoličasti so v letu 2014 že opravili s šestimi evropskimi gostovanji, jutri jih čaka še zadnja postaja, tokrat na praktično skrajnem zahodu Stare celine, v portugalski prestolnici Lizboni, kjer jih bo v okviru petega kroga Lige prvakov, ki bi lahko že odločal tudi o mariborski prezimitvi v Evropi, gostil domači Sporting.


Slovenski državni prvaki so imeli na vseh letošnjih gostovanjih številčno in bučno podporo svojih privržencev, ki so tudi v skupinskem delu Lige prvakov pustili odličen vtis. V Gelsenkirchnu in Londonu so bili v vijoličasto opravljeni navijači več ali manj pretežni del srečanja glasnejši od domače publike, nogometaši si podobne spodbude želijo tudi tokrat. Ta bo tudi na lizbonskem stadionu Jose Alvalade številčna in zagotovo tudi bučna, saj bo, kot so sporočili iz kluba, svoje ljubljence na Portugalskem bodrilo kar 650 vijoličastih pristašev. Za navijače so vse potrebne informacije pripravili na klubski spletni strani, zbirna točka skozi torkovo popoldne bo v v središču mesta, na trgu Rossio, ki se nahaja v zgodovinskem delu mesta in je obdan s številnimi lokali in restavracijami.

Stadion je sicer dobrih sedem kilometrov oddaljen od središča mesta, do njega pa ob številnih mestnih avtobusih vozi tudi podzemna železnica, nahaja pa se le streljaj mimo mednarodnega letališča.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Škandal odnesel zvezdnika Olimpije

Po tem, ko je v javnost pricurljala novica, da naj bi se trojica nogometašev Olimpije zapl…