V Ljudskem vrtu, natančneje v športni dvorani Lukna, je bilo včeraj znova pestro. V tradicionalnem zaključku nogometnega leta so se znova udarili novinarji in zaposleni v klubu, večinoma nekdanji mojstri okroglega usnja, ki pa so tudi letos dokazali, da tega, kar so v profesionalni nogometni karieri najbolj obvladali, še nikakor niso pozabili.


Novinarji s(m)o obračun, ki je sicer minil v sproščenem, a nič manj tekmovalnem vzdušju, pričeli močno oslabljeni, saj sta prvi polčas zaradi obveznosti izpustila dva pomembna aduta, Marko Simeunović in Dejan Obrez, ki sta na igrišča pritekla šele sredi drugega polčasa, ko je izid na semaforju kazal že 3:0 v korist gostiteljev tekme. Odločitev o tem, če je šlo v povezavi s časom delegiranja tekme zgolj za prebrisano potezo izkušenih mojstrov v vijoličastem, pa malce za šalo, malce za res, prepuščamo kar bralcem… Odsotnost dveh adutov se je namreč novinarjem poznala predvsem v uvodnih minutah srečanja, ko so Mariborčani trikrat zatresli novinarsko mrežo, dvakrat tudi z obilico sreče, saj se je žoga dvakrat nesrečno odbila v lastno mrežo, avtogola pa sta bila po strelih Pavlina pripisana Satlerju in Rublju. Že omenjeni Pavlin, ki je bil motor mariborske igre in je kot edini ob obeh vratarjih odigral vseh 40 minut, je v peti minuti zadel tudi sam. Novinarji so v drugi polovici prvega polčasa najprej vzpostavili ravnotežje in ob potrpežljivi igri v napadu vse resneje pretili tudi v napadu, a so bili nekateri poizkusi premalo natančni, veliko mero zbranosti pa je prikazal tudi Zahovič, ki si je tokrat nadel kar vratarske rokavice. Izid se ob vse resnejših napadih do konca prvega polčasa ni več spremenil, tako pa je bilo tudi v uvodu drugega polčasa, ko je z nasveti s tribune na pomoč priskočil tudi izkušeni Ivo Milovanović, medtem ko je bila prevlada v posesti žoge Mariborčanov jalova. Prelomni trenutek srečanja se je pripetil v 29. minuti, ko je za neulovljivo prednost 4:0 zadel Harc. Novinarji so zaostanek hitro znižali, saj je že v naslednji minuti po protinapadu zadel Obrez, ki je že ob izidu 3:0 zapravil lepo priložnost, a je vse dvome o zmagovalcu v 32. minuti z drugim zadetkom na tekmi razblinil Pavlin. Prekaljeni Mariborčani, ki so imeli v svojih vrstah kar nekaj bivših reprezentantov (Zahovič, Pavlin, brata Gajser, Vugdalić), so tekmo mirno pripeljali do konca, pa čeprav je bilo pred golom Zahoviča še nekajkrat napeto.

V vrstah novinarjev s(m)o imeli po koncu tekme nekaj pripomb na delo sodnika, še posebej pa na upravljavca semaforja, saj je iz spodnjega seznama strelcev, da so se nogometaši obeh ekip med strelce vpisali po trikrat. Na koncu je vseeno obveljala beseda gostiteljev tradicionalnega obračuna, sedma sila pa je dvorano zapuščala s prepričanjem, da bo čez leto dni izid povsem drugačen. Tokratna taktika, da skušamo nasprotnika premagati predvsem z viškom kilogramov, pa se ni izkazala za najboljšo… A kakšen kilogram preveč vseeno ni bil ovira, da po tekmi ne bi skočili še na skupno večerjo in si ob dobri jedači zaželeli vse dobro v prihajajočem letu.

MARIBOR 5:1 NOVINARJI
Satler (4′ ag), Pavlin (5′), Rubelj (8′ ag), Harc (29′), Pavlin (32′); D. Obrez (30′)
Maribor: Zlatko Zahovič (G), Miran Pavlin, Saša Gajser, Damjan Gajser, Muamer Vugdalić, Žikica Vuksanović, Radovan Karanović, Sebastijan Harc, Miha Vidrih, Sašo Pungerčar, Željko Latin, Robert Knuplež. Trener: Zvonko Breber.
Novinarji: Jure Rubelj (G), Marko Simeunović, Aleš Tihec (selektor), Simon Šparavec, Robert Balantič, Dejan Mitrović, Tomaž Lukač, Dejan Obrez, Tomaž Ranc, Matej Pučko, Mitja Novak, Marko Satler, Rok Tamše, Peter Dominko.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tabor okrepitev našel v Domžalah

Tabor je svojo sedmo okrepitev našel v vezni liniji Domžal. V vrste češnjic se seli Til Ma…