Mariborčani ran po nenavadnem završkem poraza niso uspeli zaceliti z zmago nad Domžalami. Obračun se je končal z delitvijo točk, čeprav so imeli vijoličasti kar nekaj zrelih priložnosti za tri točke, a se je tri, štirikrat izkazal Nejc Vidmar. Slednji je sicer moral pobrati žogo iz svoje mreže po 414 minutah nepremaganosti, ugnal ga je Marcos Tavares, ki bo domžalskega vratarja danes verjetno še sanjal. Domžalčani so izenačili deset minut po vodstvu Maribora, zadel je Slobodan Vuk.


Mariborčani so nevarno zapretili že v prvi minuti obračuna, ko je s precejšnje razdalje sprožil Vršič, s strelom po tleh meril v spodnji levi kot domžalskih vrat, vendar se je z dobro obrambo izkazal Vidmar. Domžalčani so hitro odgovorili, a Črnic v četrti minuti ni uspel resneje zapretiti, zato pa je v 11. minuti z odlično globinsko podajo našel Majerja, ob katerem pa je na desni strani kazenskega prostora dobro posredoval Šuler. Minuto zatem je nekdanji vezist Maribora poskusil še sam, a meril mimo leve vratnice, v 18. minuti pa je zbranost čuvaja domžalske mreže preizkusil Ibraimi, a je Vidmar z nekaj težavami žogo po strelu z razdalje uspel ukrotiti. Nato nova poskusa Črnica, ki je v 24. minuti najprej meril mimo gola, deset minut zatem pa je bila akcija precej bolj nevarna. Mertelj je žogo z glavo nerodno izbil v svoj kazenski prostor, a je Handanović pravočasno pritekel na vrh kazenskega prostora in žogo izbil pred Šišićem, Črnic pa je nekaj sekund zatem zatresel zgolj zunanji del mreže. Mariborčani so si najlepšo priložnost prvega polčasa pripravili v 42. minuti, ko je Vršič z globinsko podajo v ogenj poslal Mendyja, ki je z odličnim predložkom z desne strani igrišča na drugi vratnici našel Tavaresa. Vidmar in Dobrovoljc sta zletela mimo gola, a je Tavares z bližine nastreljal zgolj Dobrovoljca.

Mariborčani so silovito kreinili tudi v nadaljevanje in preko Mendyja nevarno zapretili v 48. minuti. Francoz je dobro sprejel podajo z desne strani igrišča, se kar nekaj časa obotavljal, nato pa sprožil z 11 metrov, a se je z novo odlično obrambo izkazal Vidmar, ki je žogo izbil v kot. Zato pa je bil domžalski vratar premagan minuto kasneje. Mertelj je podal z leve strani, Tavares je pred Vidmarjem le rahlo spremenil pot žoge, zaradi česar jo je Vidmar zgolj odbil, domači kapetan pa jo je z bližine pospravil v nebranjeno mrežo. A vodstvo Maribora je trajalo zgolj dobrih deset minut. V 58. minuti so gostje izvedli prosti strel s 25 metrov, ki pa ni bil nevaren za domača vrata, a sta situacija zapletla Filipović in Mendy, kar je izkoristil Vuk in žogo s 14 metrov poslal v desni spodnji kot nemočnega Handanovića. A Mariborčani bi lahko v 60. minuti znova povedli. Ibraimi je z idealnim predložkom zaposlil Mendy, ki je sprožil v desni kot, a se je s pantersko obrambo izkazal Vidmar in preprečil novo vodstvo Maribora. V 63. minuti nova izredna priložnost. Janković, ki je danes debitiral v Ljudskem vrtu, je zaposlil Ibraimi, ki je poslal predložek z leve strani igrišča, Dobrovljc je žogo nehote podaljšal na drugo vratnico do Tavaresa, ki je okroglo usnje sprejel in meril v bližnji kot, vendar zadel zgolj zunanji del mreže. Tavares se je v novi imenitni priložnosti znašel v 77. minuti, po natančnem predložku Jankovića. Kapetan je z glavo meril v daljši kot domžalskih vrat, vendar streljal mimo desne vratnice. Domžalčani so odgovorili že minuto kasneje, ko je Vidmar poslal dolgo žogo pred kazenski prostor Maribora. Handanović je znova pravočasno zapustil svoja vrata in žogo izbil pred Vukum, ki je tako kot Mertelj, za nekaj trenutkov obležal tudi na tleh. V 83. minuti spet priložnost Maribora, po podaji Filipovića je bil Kabha hitrješi od Trajkovskega, a v zaključku meril premalo natančno, po strelu v daljši kot je žoga igrišče zapustila mimo desne vratnice. Zgolj dve minuti zatem nova izredna priložnost Tavaresa, ki je po predložku z leve strani igrišča z glavo sprožil v levi kot domžalskih vrat, a se je z novo vrhunsko obrambo izkazal Vidmar.

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pred vrati ljubljanske Olimpije dve novi okrepitvi?

Olimpija že uspešno trenira pod vodstvom novega trenerja Sava Miloševića, za katerim je tu…