Ljubljanska Olimpija je odigrala novo pripravljalno srečanje. Zmaji so gostovali v Krškem, kjer so se pomerili s Karpatyjem iz Lvova in morali, potem ko so v 18. minuti že vodili z 2:0, po ukrajinskem preobratu priznati premoč. Za Ljubljančane sta zadela Darijan Matić in Andraž Šporar.


Olimpija je povedla v deveti minuti obračuna, ko so se Ukrajinci poigravali pred svojim kazenskim prostorom, kar je izkoristil Šporar, ki je odvzel žogo, podal na desno stran kazenskega prostora do Đermanovića, ki je najprej preigraval nato pa zaposlil Matića, ki je s 14 metrov zadel v spodnji desni kot. Že devet minut kasneje so Ljubljančani podvojili prednost. Šeliga je najprej zaustavil strel enega od nogometašev Karpatyja, žogo hitro spravil na desno stran do Kronavetra, ki je v ogenj poslal Hentyja. Nigerijec je brez težav opravil s svojim čuvajem, nato pa s predložkom na bližnjo vratnico zaposlil Šporarja, ki se je ravno tako otresel svojih čuvajev in s strelom ob levi vratnici zadel za 2:0. Ukrajinci so ljubljansko prednost znižali tik pred polčasom, ko je bil po predložku z leve strani igrišča od Mitrovića in Krefla višji Straškevič. V nadaljevanju je ljubljanski strateg Marijan Pušnik priložnost ponudil tudi nekaterim rezervistom, ki so podobno kot pred dnevi proti Zoryji, zopet zapravili prednost. V 77. minuti je po novem predložku z leve strani igrišča in po strelu z glave izenačil mladi hrvaški napadalec Antonio Mance, ki je pet minut kasneje poskrbel še za zmago Karpatyja. Za nameček pa je v zaključnih napakah sledila še neumnost mladega vratarja Vodiška, ki je žogo po prostem strelu namestil na nogo enega od Ukrajincev, v nadaljevanju pa je akcijo v zadetek pretvoril Mance, ki je zadel še drugič na tekmi.

OLIMPIJA LJUBLJANA 2:3 KARPATY LVOV
Matić (9′), Šporar (18′); Straškevič (44′), Mance (77′, 82′)
Olimpija: Šeliga, Klinar, Mitrović, Zarifović, Fink, Matić (k), Kronaveter, Kapun, Šporar, Henty, Đermanović. Na klopi: Bajrić, Žinko, Fink, Vodišek, Đurković, Golubar, Vukčević, Ćoralić. Trener: Marijan Pušnik.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kapetan Sežane okrepil prvoligaša iz Severne Makedonije

Hrvaški branilec Antonio Azinović se znova poslavlja od Tabor Sežane, saj bo svojo nogomet…