Uvodno pripravljalno srečanje so danes odigrali tudi nogometaši Krškega, ki bodo v prihajajoči sezoni doživeli ognjeni krst v prvoligaški konkurenci. Moštvo trenerja Tomaža Petroviča se je na domači zelenici pomerilo z ukrajinskim prvoligašem Karpatyjem in izgubilo z 1:2.


Ukrajinci so povedli v 27. minuti, ko je podajo z desne strani igrišča v zadetek pretvoril Aleksander Gladki. Varovanci hrvaškega stratega Igorja Jorgičevića so večino napadov speljali preko obeh bočnih položajev, tako je padel tudi drugi zadetek, potem ko sodniki po dvoboju Gregorja Sikoška in  Denisa Mirošničenka niso zaustavili akcije, je Mirošenko pobegnil po desni strani in pred golom našel osamljenega Antonia Manceja, mlademu Hrvatu pa ni bilo težko zadeti v prazno mrežo. Še višje vodstvo Karpatyja je le nekaj trenutkov po drugem zadetku preprečil Marko Zalokar, ki je izkazal z obrambo po prostem strelu Kosteviča. V drugem polčasu sta oba trenerja v igro poslala tudi precej rezervistov, tudi Krčani pa so v nadaljevanju v napadu pokazali nekaj več poguma, nagrada za to je prišla v v 67. minuti, ko je po prostem strelu z leve strani igrišča z glavo zadel osamljeni Petar Petranić, 23-letni hrvaški napadalec, ki se nahaja na preizkušnji.

KRŠKO 1:2 KARPATY LVOV
Petranić (67′); Gladki (27′), Mance (37′)
Krško – začetna enajsterica: Zalokar, Sikošek, Petrič, Martič, Slivšek, Urbanč, Drnovšek, Rujović, Volarič, Bučar, Štefanac. Trener: Tomaž Petrovič.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljši strelec Olimpije odhaja v Belorusijo

Že nekaj časa je jasno, da v prihajajoči sezoni ne bo več nosil zeleno-belega dresa, danes…