Tudi v velenjskem Rudarju danes začenjajo novo zgodbo. Pred dobrim mesecem je vodenje kluba prevzela nova uprava, ki za zdaj med pristaši  kluba uživa veliko podporo. Predsednik Mitja Kamenik in športni direktor Spasoje Bulajić sta s sodelavci zaustavila plaz odhodov, podaljšala pogodbe z nekaterimi nosilci igre, današnji obračun s Krko pa bo prvi pokazatelj, kaj zmore prenovljeno moštvo.


Ne glede na spremembe trener Jernej Javornik na voljo ekipo, ki bi si morala brez večjih težav zagotoviti obstanek med prvoligaško druščino. Pomemben člen obrambe bo tudi v novi sezoni David Kašnik, ki dres Rudarja nosi zadnje dve leti in pol. “Rudar je enostavno moj klub in tukaj se res dobro počutim, z menjavo vodstva se znova čuti prava energija in mislim, da smo ponovno ‘prava klapa’. Naredili bomo vse, da dosežemo pozitiven rezultat. Verjamem, da bomo že proti Krki prikazali všečno in borbeno igro. Nadejamo se pozitivnega rezultata in upamo na čim številčnejšo podporo s tribun,” je izkušeni Korošec dejal na nedavni novinarski konferenci, ki so jo v klubu organizirali pred začetkom nove sezone. Tam se je zbrani sedmi sili in navijačem znova predstavil tudi Mate Eterović, ki so ga Domžalčani posodili za obdobje leta in pol. “Počutim se kot, da nikoli nisem odšel iz Velenja, tukaj je res odlično, kot, da bi bil doma. Verjamem, da bomo v soboto z Velenjskimi knapi in z veliko podporo s tribun dosegli dober rezultat,” je dejal Dalmatinec, ki je bil v dresu Rudarja v sezoni 2013/14 tudi prvi strelec državnega prvenstva.

Številčne podpore se na današnji tekmi nadeja tudi Mitja Kamenik. “Želim si čim več ljudi na naših tekmah! Še enkrat vas vabim na sobotno tekmo s Krko, čuti se pozitivna energija in verjamem, da bomo premagali Krko. Sem večni optimist in prepričan sem, da se bo na tekmi s Krko zbralo več kot 1500 gledalcev,” je dejal novi predsednik kluba. Današnji obračun z Novomeščani si boste sicer lahko ogledali za simbolično ceno, saj boste za vstopnico odšteli vsega tri evre.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Djuranović: Tekma je dosegla svoj namen

Rumena družina je na včerajšnji pripravljalni tekmi s hrvaško Rijeko premoč priznala južni…