Koprčani so tudi na tretjem evropskem obračunu poskrbeli za obogatitev slovenskega koeficienta. Kanarčki, ki v nasprotju z obračunom s Čelikom niso imeli statusa favorita, so se na igrišču postavili pametno in zrelo, grozili predvsem preko hitrih protinapadov in prekinitev, v obrambi pa domačim nogometašem niso pustili, da bi se kar tako sprehodili v kazenski prostor, Nefči se je tako zanašal predvsem na strele iz razdalje.


“Kdor misli, da smo že v tretjem krogu se moti. Čaka nas peklenskih devetdeset minut na Bonifiki, ampak verjamem v svoje fante. Če bodo tudi povratno tekmo odigrali tako disciplinirano, bo preboj v tretji predkrog lažji,” je po tekmi dejal italijanski strateg Rodolfo Vanoli, ki je s pomočnikom Alenom Ščulcem znova odlično pripravil svoje varovance, saj so ti znova prikazali taktično odlično predstavo. Goran Galešič, eden od junakov tekme in strelec prvega gola, ki je v najpomembnejših trenutkih tekme znal zadržati žogo, je bil podobnega mnenja, kot šef stroke: “Ozračje je bilo peklensko. Njihovi navijači, ki so napolnili stadion, so jih spodbujali celo tekmo. Bilo je tudi izredno vroče in soparno, a smo z disciplinirano igro dosegli cilj in pred povratno tekmo si priigrali lepo izhodišče . Nefči je zelo kvalitetna ekipa. Brazilci so nepredvidljivi in težko jih je zaustaviti v dvobojih dva na dva. V Kopru bo težko, vendar verjamemo v uspeh.”

Povratni obračun, ki bo dal dokončni odgovor o potniku v tretji krog kvalifikacij Evropske lige, bo prihodnji četrtek odigran na koprski Bonifiki, vroči dvoboj se bo pričel ob 20:30.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Celjani se še naprej krepijo

Iz knežjega mesta so včeraj sporočili, da se je na stadion Z’dežele preselil še en o…