Domžalčani so po gostovanju na Ptuju v žep pospravili še tretji komplet treh točk in se s tretjega mesta zavihteli na sam vrh razpredelnice Prve lige Telekom Slovenije. Domžalčani so premoč obakrat kronali v izdihljajih polčasev, za 1:0 je s pravo bombo zadel Benjamin Morel, končni rezultat srečanja pa je v sodnikovem dodatku postavil Aladin Šišić.


90+’ – GOOOL! Gostje so tik pred koncem zapečatili zmago. Z desne polovice kazenskega prostora je po nezbranosti domače obrambe mrežo Ranilovića zatresel Šišić.
86′ – Zadnja menjava v gostujočih vrstah, igrišče je zapustil Požeg Vancaš, priložnost pa je v zaključku dobil Kous.
80′ – Težak je najaktivnejši v domačem moštvu, tokrat pa je po lepem prodoru na robu kazenskega prostora zaposlil Antoleka, žoge se je po strelu dotaknil Horić in ta je končala v naročju Vidmarja.
77′ – Posest žoge je še vedno na strani Zavrčanov, a je ta vsaj zaenkrat precej jalova, saj Domžalčani dobro zapirajo vse poti do gola.
72′ – Najbolj svež igralec na ptujski zelenici, Jelar, je takoj po vstopu v igro streljal z velike razdalje, a je slabo zadel žogo in grdo zgrešil vrata.
71′ – Druga menjava v gostujočih vrstah, namesto Majerja je v igro vstopil Jelar.
69′ – Zavrčani skušajo do priložnosti priti po predložkih z desne strani igrišča, kjer igra Kurbus, saj so Domžalčani odlično postavljeni na osrednjem delu igrišča.
63′ – Uvodna domžalska grožnja, po podaji Živca je z desne strani kazenskega prostora meril Parker, a je žoga zletela nad golom. Domači strateg Orehovec pa je posegel po drugi menjavi, Matjašič je zamenjal Kelenca.
60′ – Prvič so resneje v drugem polčasu zapretili tudi domači, z leve strani kazenskega prostora je streljal Kresinger, meril v bližnji kot, a je žoga končala v naročju vratarja Vidmarja.
58′ – Prvi rumeni karton so prejeli tudi domači, po prekršku nad Požeg Vancašem je porumenel Cvek.
55′ – Po desetih minutah drugega polčasa še brez priložnosti. Zavrčani sicer skušajo prebiti domžalsko obrambo, kar pa jim zaenkrat ne uspeva najbolje, saj so gostje dobro postavljeni.
50′ – Prvi rumeni karton na srečanju. Sodnik Jug ga je pokazal Požeg Vancašu, ki je s prekrškom nad Težakom prekinil napad Zavrča.
46′ – Pred začetkom drugega dela igre sta oba trenerja posegla po dveh menjavah, pri gostih je strelca Morela zamenjal Šišić, pri domačih pa je Antolek zamenjal Smrekarja.

45+’ – Konec prvega polčasa. Potem ko gledalci v prvi polovici polčasa niso uživali v nogometni igri, se je igra razživela v drugi polovici.
43′ – GOOOL! Domžalčani so v nekaj sekundah dve lepi priložnosti, najprej je z leve polovice kazenskega prostora streljal Živec, a je Ranilović odbil v igrišče, nakar je z 12 metrov streljal še Morel, a je Dugolin z gol črte odbil v kot. Po katerem pa so gostje povedli. Koruna je žoga preskočila, a se znašla na desnici povsem osamljenega Morela, ki je z 11 metrov silovito sprožil v spodnji levi kot domačih vrat. Ranilović je bil brez moči.
39′ – Majer je po napaki Šafarića žogo ukradel na gostujoči polovici, zaposlil hitrega Parkerja, ki si je žogo spretno podaljšal z glavo, krenil v kazenski prostor, a se po strelu s 14 metrov Ranilović ni pustil premagati. Ostaja 0:0.
36′ – Nov poizkus gostov, z desne strani kazenskega prostora je znova sprožil Požeg Vancaš, a meril preko vrat.
32′ – Minuto zatem so po hitrem napadu udarili tudi Zavrčani, z leve polovice kazenskega prostora je streljal Kelenc, a se je z obrambo izkazal Vidmar.
31′ – Tokrat je z 18 metrov poizkušal še Požeg Vancaš, ki ga je z lepo podajo zaposlil Korun, a Ranilović tudi tokrat ni imel težav z obrambo.
29′ – Vnovič so poizkušali gostje, po preigravanju je z roba kazenskega prostora streljal Živec, a meril točno v Ranilovića.
25′ – Domači čuvaj mreže Ranilović je moral prvič resneje posredovati, potem ko je Skubic poslal nevaren predložek z desne strani igrišča.
23′ – Prvič so streljali tudi Zavrčani, po prekršku nad Kresingerjem, je prosti strel z 22 metrov izvedel Šafarić, a meril preko vrat.
18′ – Zadnjih pet minut je bilo v glavnem odigranih na polovici Zavrča, a si Domžalčani niso uspeli pripraviti priložnosti.
13′ – Prvi poizkus na tekmi, iz velike razdalje je streljal Majer, a so domači žogo blokirali in odbili v kot.
12′ – Zaenkrat gledalci na dobro napolnjeni tribunu ptujskega stadiona spremljajo predvsem igro na sredini igrišča. Posest žoge na strani domačih.
7′ – Uvodne minute niso prinesle priložnosti, zato pa je zaradi lažje poškodbe na tleh obležal Majer, vezist Domžalčanov.
1′ – Iz sredine pričenjajo gostje iz Domžal, ki igrajo v tradicionalni rumeno-modri opravi, Zavrč pravtako v domači beli opravi.

Foto: Jure Banfi

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Celjani se še naprej krepijo

Iz knežjega mesta so včeraj sporočili, da se je na stadion Z’dežele preselil še en o…