Začenja se nova sezona državnega prvenstva, že petindvajseta v času samostojne države. Podobno kot v sezoni 2013/14, bosta tekmovanje odprli ekipi Maribora in Zavrča. Vijoličasti bodo v sezoni krenili s ciljem, da še šestič zapored osvojijo naslov državnih prvakov, medtem ko visoko na lestvici, kljub številnim kadrovskim spremembam, ciljajo tudi Zavrčani, ki si želijo uvrstitve med najboljša tri moštva lige. Spremljajte tekstovni prenos na SNPortal.si.


Stran se samodejno osvežuje vsakih 60 sekund!

91′ – Zavrčani so imeli v sodniškem dodatku priložnost, da bi Mariboru zadali poraz, saj je Cvek s polovice Zavrča proti golu krenil povsem sam, a so se mariborski igralci še pravočasno vrnili v obrambo in ostalo je pri delitvi točk.
89′ – Mendy se je na desni strani igrišča s sijajno potezo otresel kar dveh Zavrčanov, prodrl v kazenski prostor, vendar nato slabo oddal žogo.
88′ – Odličen prodor Sallalicha, ki je v kazenskem prostoru zaposlil Zahovića, čigar strel pa je blokiral Rogač. Obetavna priložnost je splavala po vodi.
80′ – Odgovor gostov. Hitro akcijo je po strelu z desne strani kazenskega prostora zaključil Škvorc, a je Handanović žogo po strelu v bližnji kot z odlično obrambo poslal mimo leve vratnice.
75′ – Z leve strani, z roba kazenskega prostora, je neugodno sprožil Sallalich, meril v bližnji kot, a je Picak žogo izbil mimo desne vratnice.
66′ – Menjava v gostujočih vrstah, Zorka je zamenjal Muslimović, eden zanimivejših novincev v tokratnem prestopnem roku. Gre za nekdanjega reprezentanta BiH, ki je dolga leta igral v Italiji.
62′ – Potem ko je po kotu Maribora z odličnim posredovanjem preprečil protinapad Zavrča, je Ibraimi s precejšnje razdalje meril mimo gostujočega gola.
59′ – Kot Vršiča, na daljši vratnici je skok dobil Filipović, po dvoboju pa je do strela prišel Rajčević, a več od kota ni uspel iztržiti. Po novem predložku pa je žogo pred Volašem izbil Picak.
57′ – Nadaljevanje drugega polčasa sicer ponuja prevlado Maribora, ki pa si pravih priložnosti za zdaj še ni uspel pripraviti.
50′ – Lepa akcije naveze Kabha, Vršič in Volaš, ko je s strelom s 15 metrov zaključil prvi, a je bil zaključek preveč mlačen, da bi imel Picak kaj resnega dela.
48′ – Prvi poizkus v drugem polčasu, Vršič je z roba kazenskega prostora meril mimo desne vratnice.
46′ – Začetek drugega polčasa, brez menjav na obeh straneh.

45′ – Priložnost Maribora. Po Ibraimijevem kotu je bil pred golom najvišji Gigli, a je Picak z dobro obrambo žogi preprečil pot v mrežo.
39′ – GOOOL! Maribor je izenačil. Po odlični podaji Vilerja sta na levi strani kazenskega prostora lepo kombinirala Volaš in Zahović, ki je izkoristil dvojno podajo Volaša in z bližine zadel v desni kot gostujočih vrat.
38′ – Nova priložnost Haložanov. Z velike razdalje, z dobrih 30 metrov, je nevarno sprožil Pihler, Handanović je žogo uspel izbiti čez gol.
33′ – Zahović je po predložku Ibraimija streljal z glavo, a je žogo eden od gostujočih branilcev preusmeril v kot.
32′ – Šimundža je že posegel po prvi menjavi, iz igre je potegnil Mejača, namesto katerega je vstopil Ibraimi. Na položaj desnega bočnega branilca se je pomaknil Bohar.
27′ – Nova doza žvižgov in priložnost Zavrča. Z desne strani je podal Novoselec, na daljši vratnici pa je še enkrat več z glavo sprožil Polić, za las mimo desne vratnice.
25′ – Po vsaj za zdaj slabi predstavi Maribora nekatere gledalce počasi že zapušča potrpljenje. Z zahodne tribune se že slišijo glasni žvižgi.
19′ – Nova nevarnost za domača vrata. Domači branilci so bili znova premalo zbrani, tokrat je žogo zapravil Rajčević, v nadaljevanju akcije pa je po predložku Glavice Polić z glavo meril mimo leve vratnice.
14′ – Prvi strel domačih. Z dobrih 22 metrov je močno sprožil Viler, meril v daljši kot završkega gola, a je bil Picak dobro postavljen.
10′ – GOOOL! Vodstvo Zavrča. Mejač je po dolgi podaji enega od završkih igralcev na robu kazenskega prostora storil veliko napako, kar je izkoristil Matjašič, ki se je znašel sam pred Handanovićem in ga premagal s strelom v spodnji levi kot.
6′ – Zaenkrat brez večjih pretresov, priložnosti še ni. Trenutno krajša prekinitev zaradi poškodbe Polića.
1′ – Mariborčani srečanje ob dejstvu, da jih v sredo čaka povratni obračun drugega predkroga Lige prvakov, pričenjajo v nekoliko premešani zasedbi. Z izjemo Sallalicha, Ibraimija in Mertlja, ki sta na klopi, ter Šulerja, Tavaresa in Stojanovića, ki zaradi lažje poškodbe počivata, je Šimundža v ogenj poslal najmočnejšo zasedbo, v obrambi tudi novinec Gigli. Nekaj novih obrazov vidimo tudi v začetni enajsterici Zavrča, najzanimivejša okrepitev, Muslimović, srečanje pričenja na rezervni klopi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Celjani se še naprej krepijo

Iz knežjega mesta so včeraj sporočili, da se je na stadion Z’dežele preselil še en o…