Prah po tekmi med Zavrčem in Mariborom se očitno še ne bo polegel tako hitro. V mariborskem prvoligašu so se oglasili že včeraj ter v sporočilu za javnost, ki smo vam ga bralcem prenesli tudi sami, navedli, da je bilo srečanje v varnostnem smislu pomanjkljivo organizirano, obenem pa so opozorili tudi na to, da “nekontrolirane strasti, ki jih na neprimeren način izražajo praktično vse uradne osebe domačega kluba”. Na besede mariborskega kluba so se odzvali tudi v završkem klubu, kjer so se obregnili predvsem ob obnašanje športnega direktorja Zlatka Zahoviča, opozorili pa tudi na gmotno škodo. Iz Haloz še sporočajo, da “NK Zavrč ni nikomur iz NK Maribor storil ničesar, se z nikomer spuščal v besedne dvoboje in nikogar žalil ali je nedostojno vedel tako do uradnih oseb, kakor tudi do igralcev in spremljajočega osebja”. Celotna izjava za javnost pa v nadaljevanju članka.


“V zvezi z nogometno tekmo med NK Maribor in NK Zavrč, ki se je odvijala v športnem parku Zavrč v soboto, 21. 9. 2015 podajamo izjavo za javnost tudi iz naše strani in kot odgovor na pojasnilo NK Maribor (s katerim smo vedno imeli prijateljski odnos) o dogajanju v Zavrču.

Na žalost se s tem, kar je v javnih občilih navajal NK Maribor ne moremo strinjati, saj je bilo dejansko stanje in dogajanje na tekmi daleč od napisanega in lahko sklepamo, da je članek le posledica rezultatske krize, v kateri se je znašel NK Maribor. Namreč, do sedaj še iz nobenega kluba ni bilo pripomb na organizacijo naših tekem, zagotavljanje varnosti, odnosa uradnih oseb … Da pa so navijači organizirane navijaške skupine Viole podvrženi kršitvam in neprimernemu navijanju, je splošno znano dejstvo, ki se odraža na večini nogometnih tekem, kjer igra ekipa NK Maribor. Na tribuni je bilo večje število mariborskih navijačev, ki so skozi celo tekmo korektno, športno navijali za NK Maribor. Navijaška skupina Viole pa je s prižiganjem bakel, metanjem predmetov v igralce in na igrišče dosegla tudi to, da je bila tekma na žalost vseh ljubiteljev nogometa večkrat prekinjena. Z razgrajanjem in vandalizmom so Viole poškodovale dobršen del kovinske ograje ob igrišču in s tem povzročile večjo materialno škodo ŠD Zavrč.

Srečanje in odnos med vsemi uradnimi predstavniki obeh klubov je bilo pred tekmo in v času prvega polčasa popolnoma normalno in korektno. Poslabšalo se je, ko je športni direktor NK Maribor, g. Zlatko Zahovič, prišel v VIP prostor, kjer je bila pripravljena pogostitev za vse VIP goste. V VIP prostoru je podajal neprimerne izjave (“Jebo vam mater”) kar je tudi večkrat ponovil “A ste slekli gate pred Olimpijo?” in “Smrdite kot ribe, smrdite kot meso, a niste ne eno ne drugo.” Podredsednik NK Zavrč g. Robert Vuzem je g. Zahoviča vljudno nagovoril, da je bil v VIP prostor povabljen in da je tukaj gost, če pa se tu ne počuti dobro, lahko ta VIP prostor zapusti. Zahovič mu je odgovoril, če ga bo udaril, a podpredsednikna njegovo izjavo ni več reagiral. Ko je g. Zahovič zapustil VIP prostor, so preostali navzoči z odobravanjem pospremili njegov odhod.

Šov g. Zahoviča se je nadaljeval v VIP loži, ko je vpričo prisotnih ponovno podajal neprimerne izjave (“Cigani završki”, “Govno završko”) – prisotni so to slišali in bili vidno razočarani nad obnašanjem človeka njegovega kova in renomeja. Ob prekinitvi tekme, ko so bili igralci v prostoru pod tribuno je g. Zahovič pri srečanju z g. Petkovićem, športnim direktorjem NK Zavrč, ponovno začel omenjati cigane. Petković ga je nagovoril in vprašal, koga ima za cigane, Zahovič mu je odgovoril, da Zavrč. Ko mu je Petković odgovoril, da je tudi on Zavrč se je dialog hitro zaključil.

G. Zahovič naj ne pozabi, da je ob nadaljevanju srečanja “jebal mater” vsem in vsakemu posebej in jih pošiljal v rodni kraj (“PM”), še najbolj pa svojega trenerja Jurčića. Ponovno trdimo, da nihče od predstavnikov NK Zavrč ni nikomur iz NK Maribor storil ničesar, se z nikomer spuščal v besedne dvoboje in nikogar žalil ali je nedostojno vedel tako do uradnih oseb, kakor tudi do igralcev in spremljajočega osebja.

Dejstvo, s katerim se bomo vsi klubi, ki igramo v 1. SNL morali sprijazniti je, da so se z nastankom nove močne Olimpije, karte v 1. SNL močno premešale. Nastajajo namreč močni klubi, kar normalno vpliva tudi na rezultate NK Maribor, ki so bili do sedaj lažje doseženi, kot bodo odslej. Da so bili igralci NK Maribor in spremljajoče osebje nezadovoljni z igro potrjuje tudi dejstvo, da so se v garderobi za goste znesli nad inventarjem garderobe. Poškodovali so stekla in stene, s čimer so ŠD Zavrč povzročili materialno škodo (fotografije).

NK Maribor želimo veliko uspeha in športne sreče in naj v primeru slabe igre ne iščejo krivca pri drugih.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dvoboj Brava in novopečenega prvoligaša brez zmagovalca

Včeraj sta se na pripravljanem obračunu pomerila Bravo in Radomlje, tekma se je končala z …