V velenjskem Rudarju je z menjavo vodstva kluba zavel svež veter. Če se je še dober mesec zdelo, da gredo knapi po stopinjah Mure 05, Nafte, Drave, Primorja in ostalih propadlih klubov, sta novi predsednik Mitja Kamenik in športni direktor Spasoje Bulajić s sodelavci hitro poprijela za delo ter skušala karseda hitro zaustaviti plaz odhodov, ki so bili predvsem posledica slabe finančne prognoze kluba.


A knapi veljajo za vztrajne in trmaste posameznike, zato se tudi stanje v klubu počasi, a vztrajno, izboljšuje. To je na včerajšnji novinarski konferenci pred začetkom nove sezone priznal tudi Kamenik, ki upa, da bo klubu ob strani stal tudi Premogovnik Velenje, ki se sicer nahaja v izredno težavnem položaju. “Kriza se je dotaknila tudi premogovnika Velenje. Verjamem, da bomo z gospodom Golobom dosegli kompropis, saj je zelo velik navijač Rudarja. Klub je potrebno sanirati, saj ima velik dolg še iz preteklosti. S prodajo Klinarja in Krefla pa bomo zakrpali velikšnji del te luknje. Želim si čim več ljudi na naših tekmah! Še enkrat vas vabim na sobotno tekmo s Krko, čuti se pozitivna energija in verjamem, da bomo premagali lekarnarje,” je priznal pred manj kot mesecem izvoljeni predsednik kluba.

Rudar je veliko pridobil tudi s premestitvijo Spasoja Bulajića. Še v minuli sezono pomočnik trenerja je danes športni direktor Rudarja. Nekdaj branilec Rudarja, ki je velik pečat pustil tudi v dresu nemškega Kölna, je ravno tako v veliki meri zaslužen za to, da se je stanje v klubu normaliziralo, zdaj pa tudi sam stremi zgolj k napredku: “Želimo postati konkurenčen in tudi dolgoročno stabilen prvoligaš. Na številnih področjih pripravljamo strategijo in vizijo razvoja kluba. Iz dneva v dan se trudimo biti boljši,” je priznal bivši reprezentant Slovenije, ki se je dotaknil tudi mladinskih selekcij, katerim bodo v Velenju v bodoče posvečali več pozornosti kot do sedaj. V kratkem se bodo izboljšali tudi pogoji za trening, saj bo na igrišče z umetno travnato površino najkasneje novembra nameščena novejša generacija umetne trave.

Je pa Bulajiću uspel še en podvig, saj je v velenjske vrste zvabil tudi povratnika Mateja Eterovića. Ljubljenec velenjskega občinstva se spomladi v Domžalah, potem ko je bil v sezoni 2013/14 z devetnajstimi zadetki najboljši strelec Prve lige Telekom Slovenije, ni naigral, pred začetkom nove sezone pa je Dalmatinec priznal, da se je vrnil domov: “Moje želje so, da se čim boljše pripravimo na prvenstvo, da damo svoj maksimum. Počutim se kot, da nikoli nisem odšel iz Velenja, tukaj je res odlično, kot, da bi bil doma. Verjamem, da bomo v soboto z Velenjskimi knapi in z veliko podporo s tribun dosegli dober rezultat.”

Mate Eterović se po enem letu vrača v velenjske vrste. (Foto: Jure Banfi)
Mate Eterović se po enem letu vrača v velenjske vrste. (Foto: Jure Banfi)

Kljub temu pa začetek sezone za knape ne bo ravno najenostavnejši. Trener Jernej Javornik je izgubil večji del začetne enajsterice, saj so Rudar zapustili Matjaž Rozman, Denis Klinar, Aljaž Krefl, Elvedin Džinić, Dalibor Radujko, Nemanja Stjepanović, Ivan Firer in Dragan Jelić. Ob Eteroviću so se v klub vrnili še trije stari znanci, Jaka Ihbeisheh, Denis Grbić in Luka Prašnikar, športni direktor pa je ob novincih, Amerju Krciću in Maticu Žitku, dogovor obnovil še s Klemnom Bolho, Leonom Črnčičem, Matejem Radanom, Nikolo Tolimirjem in Senadom Jahićem, blizu tega pa naj bi bil tudi Damjan Trifković.

Javornik pa poudarja, da bo ob uvodu v sezono potrebna določena mera potrpežljivosti: “Odigrali smo nekaj zelo močnih tekem. Ekipa je glede na prejšnjo sezono nedvomno spremenjena, tako da bomo potrebovali še nekaj časa, da se uigramo. Vsem fantom popolnoma zaupam. Moja želja je, da bi Rudar v prihodnosti krojil vrh lestvice državnega prvenstva. Rad bi povedal, da je prvenstvo maraton, da ni tek na kratke proge. Novemu vodstvu se za izkazano zaupanje zahvaljujem. Naj tudi s tem vetrom, ki je zavel v klubu, pride pozitiva in navijači, ki so naš dvanajsti igralec. Verjamem, da nam boste vsi pomagali, da to leto čim bolj uspešno zaključimo.”

Predsednik Mitja Kamenik je k številčni in bučni podpori pozval tudi Velenjske knape, ki jih je s somišljeniki pred leti tudi ustanovil, obenem pa oznanil še novico, ki bo med pristaši velenjskega kluba zagotovo dobro sprejeta, saj se klub spomladi vrača k tradicionalni zeleno-črni opravi: “S to sezono nameravamo preiti na staro barvo, ki je krasila nogometaše v preteklosti, to je zeleno-črna. Menjava dresov je predvidena v spomladanskem delu, obljubljamo pa, da bomo pokalno tekmo proti Pesnici odigrali v zeleno-črni kombinaciji.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčane med vikendom čaka prva resnejša pripravljalna preizkušnja

Nogometaši Maribora v letošnjem poletnem pripravljalnem obdobju še ne poznajo poraza. Na p…