Vodilni Domžalčani so spomladanski del sezone pričeli z remijem na gostovanju pri velenjskem Rudarju, čeprav so celoten drugi polčas odigrali z igralcem več. Rumeno-modri so v obračunu sicer prevladovali, a niso uspeli najti poti do velenjske mreže, ki jo je uspešno branil domači vratar Rozman.

Obračun se je sicer pričel z rumenim kartonom Džinića, ki je v tretji minuti tekme porumenel zaradi namernega igranja z roko, že minuto kasneje pa je visoko dvignil nogo in v obraz zadel Požeg Vancaša, a se sodnik Skomina ni odločil za drugi rumeni karton in ekspresno izključitev Mariborčana v dresu Rudarja. Po prekršku si je žogo dobrih 25 metrov od domačih vrat nastavil Eterović in s pomočjo živega zidu preizkusil zmožnosti nekdanjega soigralca Rozmana, ki je s skrajnimi močmi žogo poslal čez gol. Svoje sposobnosti je v 18. minuti pokazal tudi Vidmar, saj je po predložku Klinarja in strelu Firerja, ki je streljal z glavo, žogi preprečil pot v spodnji desni kot ter preprečil domače vodstvo. V 24. minuti je napako domačih izkoristil Črnic, krenil proti golu Rozmana in sprožil iz težavne pozicije, a je dvoboj  iz oči v oči dobil velenjski čuvaj mreže. V drugi polovici prvega polčasa so sledili jalovi napadi Domžal, a so se domači dobro branili. Črnic in Trajkovski, mariborski dvojec v Domžalah, je v 39. minuti zapretil po levi strani, s strelom je poizkušal Trajkovski, a je bil Rozman ob močnem strelu bočnega branilca dobro postavljen. V prvem polčasu velja omeniti še izključitev Stjepanovića, ki je moral v drugi minuti dodatka po prekršku nad Eterovićem zaradi dveh rumenih kartonov pod predčasno prho.

Domžalčani so bolje krenili tudi v drugi polčas, v četrti minuti nadaljevanja je Požeg Vancaš pred kazenskim prostorom zaposlil Črnica, ki je žogo po preigravanju zavrnil do Simića, ki pa je z 20 metrov za las zgrešil zgornji levi kot domačih vrat. Mladi Srb je poizkušal tudi štiri minute kasneje, ko pa je po podaji Skubica streljal preko vrat. V nadaljevanju so Domžalčani poizkušali predvsem iz prekinitev, a pravih zaključkov ni bila, nenatančno sta po dvakrat merila Zec in Majer, ki je v razmiku desetih minut dvakrat sprožil z razdalje, medtem ko je bil po strelih prvega obakrat dobro postavljen Rozman. Celjane v sredo čaka gostovanje v Zavrču, kjer bodo prvi gostje v prenovljenem Športnem parku, medtem ko Velenjčani gostujejo pri Radomljanih.

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčani končali evropsko pot

Nogometaši Maribora so svojo evropsko pot končali v drugem krogu kvalifikacij za konferenč…