Po Aluminiju in Radomljah so v skladu s pričakovanji novega trenerja predstavili tudi pri velenjskem Rudarju. Branko Čavić, ki je v zaključku jesenskega dela prvenstva nadomestil odstavljenega Slobodana Krčmarevića, bo nasledil rojak Vanja Radinović.

“Ekipo bo do konca sezone vodil srbski trener Vanja Radinović, ki bo poizkušal ekipo pripeljati na mesta, ki vodijo v evropska tekmovanja,” so zapisali na klubski spletni strani Rudarja. V hrvaškem Splitu rojeni 44-letnik je v času aktivne kariere igral za beograjska Radnički in OFK, a je po tem, ko je bil tudi kadetski in mladinski reprezentant nekdanje skupne republike, nogometno pot sklenil pri 24 letih. Že leta 1999 se je prezkusil na klopi OFK-ja, kasneje pa je bil v Partizanu tudi pomočnik Izraelca Avrama Granta. Po kitajski izkušnji je nekaj časa deloval v Bežaniji, po romunski Piatri pa je bil v drugem delu lanske sezone trener grškega drugoligaša Zakynthosa.

V klubu bodo sicer tudi v bodoče nadaljevali s finančno sanacijo, prav tako pa bodo veliko pozornost namenili nadaljevanju prenove mladinske šole. Ob tem so knapi sporočili, da bodo kljub velikemu zanimanju za nekatere igralce, ki so jeseni z dobrimi predstavami opozorili nase, skušali zadržati jedro moštva.

Če bo Čavić, ki jeseni še ni imel primerne trenerske licence za vodenje slovenskega prvoligaša, tudi v prihodnje deloval v Velenju, v klubu niso pojasnili.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Obradović podaljšal sodelovanje z Muro

Matko Obradović je za tri sezone podaljšal pogodbo z Muro. Sedemindvajsetletni čuvaj mreže…