Včeraj dopoldne so s pripravami na nadaljevanje državnega prvenstva, v katerem bodo iskali pot do osmega mesta in obstanka v prvoligaški eliti, pričeli tudi nogometaši Aluminija, ki se bodo v pomlad podali s štirimi točkami zaostanka za Krškim.

Že včeraj smo zapisali, da dresa Aluminija v prihodnje ne bosta nosila Alexander Srdić in Toni Petrović, zato vodstvo kluba v prihajajočih dneh čaka tudi iskanje novih moči v fazi napada. Kidričani pa bodo prisiljeni tudi v zapolnitev luknje na sredini igrišča. Dejan Krljanović, ki je od nogometno upokojenega Denisa Topolovca nasledil kapetanski trak, se je, po tem ko je jeseni odigral 20 prvoligaških tekem, po sporazumni prekinitvi pogodbe poslovil od dosedanjih soigralcev.

Razloge za odločitev je za EkipoSN pojasnil direktor kluba Miran Lipovac: “Srdić preposto ni upravičil pričakovanj, zelo pa nam je žal za Petroviča in Krljanovića. Prvi ima poškodovano ramo in mora na operativni poseg, zaradi katerega bi nam spomladi lahko pomagal zelo malo časa. Drugemu pa njegove aktivnosti zunaj nogometa onemogočajo , da bi lahko sledil procesu treniraja. Zaradi službe ne more trenirati popoldne in ob sredah, ko dela dlje. Ko seštejemo število treningov, je jasno, da je povsem nerealno pričakovati, da bi lahko igral v prvi ligi.”

Kdo bo nekdanjega člana Celja in Krke nadomestil na sredini igrišča, še ni znano, se pa v povezavi z Aluminijem že omenja tudi nekaj zvenečih imen, ki so si v preteklosti že nadela tudi dres z državnim grbom.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

2 komentarja

  1. Primarijus Petrović

    12. 1. 2017 na 21:58

    Jebo ti Srdić mater…mrzeo si ga od početka, obećavao si mu da će biti glavni špic a gurao si svog Kramera.Zato si i izgubio skoro sve utakmice i konačno si smenjen. Za tebe nije trenerski posao nego kafana i da piješ od jutra do sutra

Dodaj odgovor

Poglejte še

Obradović podaljšal sodelovanje z Muro

Matko Obradović je za tri sezone podaljšal pogodbo z Muro. Sedemindvajsetletni čuvaj mreže…