Zadnji dan zimskega prestopnega roka je bil na severu Primorske zelo pester, saj je vodstvo kluba potegnilo nekaj kadrovskih potez. Medtem ko Edafe še vedno čaka na uradno potrditev prestopa, so sinje-modri sklenili sodelovanje z mladim Andrijo Filipovićem.

Reški napadalec, ki bo sredi aprila dopolnil 20 let, se bo Goričanom pridružil po tem, ko je zadovoljil zahteve in pričakovanja vodstva kluba ter sklenil pogodbo do konca sezone 2019/20. Nekdanji up Rijeke se je nekaj zadnjih dni namreč dokazoval na preizkušnji. Hrvat se je v preteklosti že mudil tudi v Italiji, v prvi polovici leta 2015 je kot posojeni nogometaš Rijeke igral za mladinsko selekcijo Juventusa, lansko sezono pa je preživel v partnerskem klubu Rečanov – Spezii, kjer je prav tako igral za mladinsko moštvo. V lanskem poletju se je Filipović pridružil Sieni, v dresu katere pa v tretjeligaški konkurenci ni dočakal priložnosti za debi.

Filipović Andrija 2.jpg
Andrija Filipović bo okrepil konkurenco v konici goriškega napada. (Foto: ND Gorica)

Po odhodu Sandija Arčona na Poljsko je postalo jasno, da bo drugo polovico sezone v novogoriškem Športnem parku preživel Leon Marinič. Prav tako 19-letni nogometaš bil jeseni posojen Bricem, na drugoligaških zelenicah pa je zabil štiri zadetke, s tremi je Brdom “lastnoročno” priigral devet točk. Po Mariničevih stopinjah se bosta zasedbi briškega stratega Tončija Žlogarja v nadaljevanju 2. SNL pridružila tudi Gianluca Franciosi in Mark Gulič, ki se je v Gorico preselil v zimskem prestopnem roku. Že jeseni je v Vipolžah igral tudi Matija Kavčič, ki bo del rdeče-črne zasedbe tudi spomladi. Na tretjeligaško kaljenje pa so Goričani poslali Maxija Leona Žižka, ki bo sezono dokončal v dresu mirenske Adrie.

Vodstvo kluba je podaljšalo pogodbo z drugim vratarjem Janušem Štrukljem, ki je pol leta pred iztekom sodelovanja dogovor podaljšal še za eno leto. Kot smo že poročali, ameriški napadalec Theodor Develan Wilson po sporazumni prekinitvi pogodbe ni več član Gorice.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Andrej Razdrh: »V naslednjih tednih nas čakajo zelo težke tekme«

Včeraj so si nogometaši sežanskega Tabora z minimalno zmago 1:0 proti Brežicam zagotovili …