Znani so tudi pari drugega kroga kvalifikacij Evropske lige. Izmed slovenskih predstavnikov so bili neposredno v njega že uvrščeni nogometaši Gorice, medtem ko se morata Koper in Rudar tja še prebiti.


Kot je znano bodo Koprčani v prvem krogu kvalifikacij igrali z črnogorskim Čelikom iz Nikšića, v primeru napredovanja pa jih čaka spopad z azerbajdžanskim Neftçhijem, bogatim klubom iz prestolnice Baku, ki ima z nastopanjem v Evropi že bogate izkušnje. Osemkratni državni prvaki Azerbajdžana so se v preteklosti že dvakrat pomerili z Gorico in sicer leta 2001 in 2002, ko so obakrat izgubili v nekdanjem pokalu UEFA. V sezoni 2012/13 pa so nastopali tudi v skupinskem delu Evropske lige.

Velenjski Rudar v prvem krogu čaka obračun z albanskim Laçijem, v primeru, da bodo knapi preskočili prvo oviro pa jih tako kot Koprčane čaka zahtevna naloga, saj jim bo nasproti stala Zorya iz Luganska, ki je mesto v Evropi dobila po zaslugi Metalurga iz Donjecka, saj le-ta ni prejel licence za nastopanje v evropskih tekmovanjih.

Goričani, ki so kot pokalni prvaki v drugi krog kvalifikacij uvrščeni neposredno, pa se bodo za preboj v tretji krog kvalifikacij pomerili z norveškim Moldejem, ki je bil lansko leto pokalni prvak Norveške, v ligi pa končal na šestem mestu. Tudi Molde, za katerega je pred leti igral tudi Matej Mavrič Rožič, ima v evropskih tekmovanjih bogate izkušnje, saj ima klub za sabo že skorajda šestdeset evropskih obračunov. Leta 1999 so zaigrali tudi v skupinskem delu Lige prvakov, pred dvema sezonama pa so tekmovali v skupinskem delu Evropske lige.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Zmaji proti Azerbajdžancem, Rusom, Srbom in Izraelcem

Novi strateg ljubljanske Olimpije Savo Milošević bo svoje varovance pred začetkom nove sez…