Po Dejanu Trajkovskemu, katerega prihod so Domžalčani potrdili v ponedeljek, se v vrste rumeno-modrih seli še en nogometaš Maribora. Po pričakovanjih se bo na igrišče ob Kamniški Bistrici preselil Matic Črnic.


Tudi Maticu Črnicu se pogodba z Mariborom, tako kot tudi Trajkovskemu, izteče s koncem aktualne sezone, zato so ga Domžalčani dobili brez plačila odškodnine. 22-letni vezist, na katerega Ante Šimundža jeseni ni računal, je z vodstvom Domžal sklenil pogodbo do konca sezone 2017/18 in se bo v novo klubsko sredino s Trajkovskim preselil že januarja, trener Luka Elsner bo lahko na štajerski dvojec računal že v petek, ko se bodo nogometaši vodilnega moštva zbrali prvič. Nekdanji mladi reprezentant kljub mladosti premore že precej izkušenj, saj je na prvoligaških zelenicah odigral že 69 tekem, zaradi disciplinskih razlogov pa je bil poleti premeščen v B ekipo, v dresu katere je v 3. SNL sever dosegel sedem zadetkov. Sklenitev dogovora je za klubsko spletno stran pokomentiral športni direktor Matej Oražem: ”Z Erikovo odločitvijo, da z nami ne podaljša pogodbe, smo bili postavljeni v težko situacijo, ki nam jo je uspelo razrešiti. V dogovoru z Mariborom smo dobili nadomestilo na položaju levega bočnega branilca, veliko okrepitev v Maticu Črnicu in še del nadomestila.”

Sklenitev posla še z drugim zdaj že nekdanjim igralcem Maribora obenem pomeni, da se bo Erik Janža v Ljudski vrt preselil že januarja, Ekipa24 poroča, da bo z novimi soigralci vadil že jutri. Po besedah domžalskega športnega direktorja so lahko z menjavo igralcev zadovoljni v obeh taborih: ”Po mojem mnenju je sklenjen posel v interesu obeh klubov in predvsem v korist treh mladih igralcev ter slovenskega nogometa. Tako za NK Maribor kot tudi za NK Domžale so poletne tekme v evropskih kvalifikacijah najpomembnejši del sezone in z doseženim dogovorom se bomo oboji na te preizkušnje lahko kar najbolje pripravili. Z dogovorom smo zelo zadovoljni. Naše sodelovanje z NK Maribor je zelo zgledno že več let, zato se ob tej priložnosti znova zahvaljujem Zlatku Zahoviču in Bojanu Banu za korekten odnos in sodelovanje.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mura po težkem boju priznala premoč Ludogorcu, Prekmurci bodo sezono nadaljevali v evropski ligi

Tudi na povratnem obračunu drugega kvalifikacijskega kroga za uvrsitev v ligo prvakov so s…