Grofje so danes potrdili še dva novinca, ki pa so ju predstavili kot naložbi za prihodnost, saj sta oba rojena leta 1997. Mitji Križanu, ki je s celjskim moštvom treniral že nekaj tednov, se je na Areni Petrol pridružil tudi Tim Obrez, sicer sin znanega komentatorja Gorana Obreza.

Križan je s Celjani sklenil triletno pogodbo, Obrez pa se je dogovoril za dveletno sodelovanje. O dvojcu je spregovoril tudi predsednik celjskega kluba Stevan Đorđević: “To sta fanta, ki sta naložba za prihodnost. Imata potencial, v tem času, ki sta ga preživela z ekipo smo se prepričali, da lahko računamo na njiju. Zato smo z obema tudi sklenili dolgoročni pogodbi. Dejstvo pa je, da ju sedaj čaka trdo delo, da bi zgradila odlični karieri. Mi jima bomo pri tem pomagali in ju poskušali usmerjati na pravo pot, da bi bila čez nekaj sezon nosilca našega moštva, s tem pa bi si tudi sama pripravila priložnost za prestop v tujino.”

Obrez je kljub temu, da šteje šele 18 let, v kratki karieri zamenjal že lepo število število klubov. Po uvodnih korakih v Komendi se je pridružil Interblocku, se preselil k Olimpiji, leta 2012 pa je dvignil nekaj prahu s selitvijo v mladinski pogon Maribora. Kot posojeni nogometaš vijolic je eno leto preživel tudi na kaljenju v Iliriji, sredi lanskega poletja pa se je pridružil Bravu, pozimi pa je nove izzive poiskal v Ivančni Gorici ter v minuli sezoni v 13 tekmah 3. SNL center dosegel tudi pet zadetkov.

Mitja Križan je nogometno pot pričel v dresu mariborskega Železničarja in se preko Pobrežja prebil do Ljudskega vrta, kjer je dolga leta uspešno igral tudi oče Aleš Križan, prvi Slovenec v angleški Premier ligi. Po vmesni postaji Malečniku je zadnje tri sezone odigral pri Aluminiju, kjer je spomladi dočakal tudi članski debi in v devetih tekmah 2. SNL dosegel dva zadetka, medtem ko je bil v mladinskem prvenstvu s 16 zadetki peti strelec lige.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Domžalčani v nadaljevanje sezone z novo okrepitvijo v obrambni vrsti

Domžalčani kljub reprezentančnemu odmoru ne mirujejo. Potem ko je rumena družina zaradi po…