Danes dopoldne so s pripravami na novo sezono so danes pričeli tudi nogometaši Kopra, ki so preteklo sezono sklenili na osmem mestu ligaške razpredelnice, po tem ko so se vse do zadnjega borili za obstanek v prvoligaški konkurenci.

Koprska zasedba bo v novo sezono krenila v spremenjeni zasedbi, saj smo že pred dnevi pisali, da je vodstvo kluba prekinilo sodelovanje z Antoniem Pavićem, Lukom Lekom, Jonyjem Niguezom, Djibrilom Cissejem in Kristjanom Kahlino, pogodba pa je potekla še nekaterim nosilcem igre, Jaki Štromajerju, Daliborju Radujku in Vjekoslavu Tomiću, iztekel pa se je tudi dogovor o posodi Hysena Memolle in Jakova Biljana, preteklost pa je očitno tudi Albert Riera. Ob tem je EkipaSN poročala, da bi lahko Leo Štulac nogometno pot nadaljeval pri zahodnih sosedih, v Benetkah, kjer sestavljajo ambiciozen projekt, ki ga bo s trenerske klopi vodil Filippo Inzaghi.

Na neuradni spletni strani kluba, nk-koper.si, so danes zapisali, da se je klubu po enoletnem kaljenju pri Bologni znova pridružil Marko Krivičić, ki je Bonifiko nekoliko presenetljivo zapustil ob koncu poletnega prestopa, a se v Italiji ni uspel prebiti do mesta v prvem moštvu. Na uvodnem treningu sta se trenerskemu štabu dokazovala tudi tujca, Joel Omar Tshibamba in Leandro Nicolas Teijo. Tshibamba se najbolje znajde v konici napada, 27 letni nogometaš, ki je rojen v DR Kongo, a ima tudi nizozemsko državljanstvo, pa je v osmih letih zamenjal že enajst klubov. Štiri leta mlajši Argentinec, ki igra na položaju zadnjega vezista, izkušenj z igranjem v Evropi nima, ravno tako pa tudi v domovini ni igral na najvišjem nivoju, nazadnje je bil član Independienteja iz Neuquena.

Strokovni štab naj bi ostal v isti sestavi, a ob tem ni nepomembno dejstvo, da glavni strateg Milan Obradović ob koncu minule sezone še ni imel primerne licence, zato lahko na klopi prvoligaša sedi zgolj omejeno časovno obdobje.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nermin Bašić: »Gremo na pavzo v boljšem razpoloženju«

V zadnji tekmi 23. kroga sta se v Novi Gorici pomerila domača Gorica in Domžale. Gostje so…