S pripravami na četrtkov obračun počasi zaključujejo tudi v domžalskem taboru. Četa trenerja Luke Elsnerja se bo pomerila z beograjskim Čukaričkim, aktualnim pokalnim prvakom Srbije, ki je bil na papirju najzahtevnejši možni nasprotnik. Tako Domžalčani ne želijo prevzeti vloge favorita, saj tudi izkušeni Uroš Korun poudarja, da so možnosti za napredovanje enakomerno porazdeljene med oba nasprotnika.


“Vsi smo že v pričakovanju prve kvalifikacijske tekme in komaj čakamo, da se čim prej začne. Vse poteka po načrtu. Pripravljamo se enako kot na vsako drugo tekmo, se pa čuti dodatna nestrpnost. Želimo si čim večje podpore s tribun, saj nam dajo navijači krila. Že iz minule sezone vemo, da ob glasnejši podpori s tribun igramo bolje in tudi na igrišču se lažje spopadamo z nasprotnimi igralci. Upam, da se bodo navijači zbrali v čim večjem številu,” je za klubsko spletno stran uvodoma dejal 29-letni osrednji branilec. Slednji bo moral biti s soigralci v obrambi še posebej pazljiv, saj v Domžale prihaja ekipa, ki je v minuli sezoni v državnem prvenstvu zaostala zgolj za Partizanom in Crveno zvezdo, a vselej namučili oba beograjska velikana. Korun se zaveda nasprotnikov kvalitet, a vseeno ostaja optimist: “Nekaj informacij o nasprotniku smo že dobili. Veliko naših igralcev pozna Čukarički in o njem govorijo z izbranimi besedami. Gre za zelo urejen klub, o njegovi kvaliteti pa nazorno govorijo rezultati iz minule sezone. Tako s Partizanom kot Crveno zvezdo je imel pozitiven medsebojni izkupiček. Žreb nam je namenil težkega nasprotnika, a to še nič ne pomeni. Če bomo pravi, se dvoboj lahko odvije po naših željah.”

Bo pa naloga na prvi tekmi vseeno nekoliko otežena, saj zaradi prepovedi igranja ne bo smel zaigrati kapetan Nejc Skubic, a tudi Koran verjame, da bodo odsotnost bočnega branilca uspešno nadomestili ostali soigralci: “Njegova odsotnost se bo zagotovo poznala, saj ima zelo pomembno vlogo v ekipi. V kadru imamo igralce, ki znajo nadomestiti njegovo odsotnost. Brez vsakega moramo znati odigrati, toda njegova odsotnost je precejšen minus za nas.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani termini evropskih tekem

Znani so vsi datumi in ure začetka evropskih tekem za slovenske predstavnike v prvem kvali…