Agim Ibraimi zdaj tudi uradno ni več nogometaš Maribora. Makedonski reprezentant je bil danes dopoldne predstavljen kot nov član kazahstanske Astane, ki je v lanskem poletju Maribor izločila iz kvalifikacij za ligo prvakov.

Ibraimi je z aktualnim kazahstanskim prvakom, ki je sicer sredi sezone in ima po petnajstih krogih že devet točk prednosti pred drugouvrščenim Irtyshem iz Pavlodarja, sklenil dveinpolletno pogodbo. Kazahstanci, ki jih je pred časom kaznovala tudi UEFA, na klubski spletni strani poročajo, da se je dolgoletni član vijolic v prestolnico devete največje države preselil kot prost nogometaš, a nekateri viri na sončni strani Alp trdijo, da je igralec odkupil pogodbo z Mariborom in tako postal nogometaš brez obveznosti.

“Rodil sem se, da bi bil zmagovalec. Tudi z Astano želim zmagovati in igrati v ligi prvakov. Pomembno je, da znova osvojimo naslov državnega prvaka in tako znova sodeluje v osrednjem evropskem tekmovanju,” je za spletno stran novega kluba dejal Ibraimi, ki bo pri Astani nosil dres s številko devet.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nermin Bašić: »Gremo na pavzo v boljšem razpoloženju«

V zadnji tekmi 23. kroga sta se v Novi Gorici pomerila domača Gorica in Domžale. Gostje so…