Matica Črnica so že nekaj tednov povezovali s selitvijo v Rijeko, da si Mariborčana želijo v svoji zasedbi, pa niso skrivali niti v zasedbi, ki jo vodi Matjaž Kek. Zdaj je prestop izpeljan in tudi uradno potrjen, Črnic bo dres Domžal zamenjal za majico z reškim grbom.


“Kljub temu, da smo si želeli Matica obdržati v svoji sredini, po letošnjem poletju to realno ni bilo več možno. Skupaj smo dosegli nekaj res izjemnih stvari in za to se moramo Maticu iskreno zahvaliti. Zanimanja zanj in tudi ponudb ni manjkalo, vendar smo na koncu ostali zvesti svojim načelom in upoštevali željo igralca po prestopu na Hrvaško,” je za klubsko spletno stran dejal domžalski športni direktor Matej Oražem, ki je Matica Črnica skupaj z Dejanom Trajkovskim v Domžale zvabil kot zamenjavo za Erika Janžo, dvojec pa tedaj v Mariboru ni preživljal rožnatih časov, saj sta oba nosila dres B ekipe.

Dobro leto in pol po selitvi ob Kamniško Bistrico, 55 tekmah in 16 doseženih golih Matic Črnic zapušča domžalsko četo in se prvič seli v tujino, sicer nedaleč stran od slovensko-hrvaške meje. “Odšla sta dva reprezentanta in takšne odhode je izjemno zahtevno pokriti, saj si enakovrstnih zamenjav enostavno ne moremo privoščiti. Na žalost je vedno tako, da odidejo zgolj najboljši, vendar tudi pred letom in pol, ko sta Matic in Dejan prišla v klub, smo bili v podobni situaciji. Enako velja za vsak prestopni rok v zadnjih dveh letih, kar je davek uspeha na igrišču. Ves čas namenjamo sestavljanju mozaika za tekočo sezono in nekaj časa še imamo. Prepričan sem, da bomo v naših prizadevanjih uspešni,” je o kadrovski podobi še dodal Oražem mlajši.

Zdaj je torej jasno, da bodo Domžalčani nocojšnjo tekmo v Novi Gorici odigrali brez članskega reprezentanta Slovenije, ki ga je selektor Katanec uvrstil tudi na seznam za tekmo v Litvi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kramarič se tokrat seli v Ljubljano

V dresu Brava bo znova navduševal 23-letni nogometaš Martin Kramarič. Kot so sporočili iz …