Medtem ko se v Mariboru spektakel pred polnimi tribunami Ljudskega vrta obeta jutri zvečer, se pravi nogometni praznik za četrtkov večer napoveduje tudi v Kopru. Na Bonifiko v sklopu drugega kroga kvalifikacij prihaja splitski Hajduk, več ali manj je že jasno, da bo Bonifika razprodana.


Iz vrst pokalnih in superpokalnih zmagovalcev so sporočili, da je bilo doslej prodanih že več kot 1500 vstopnic, Bonifika pa lahko za evropske tekme sprejme zgolj nekaj manj kot 2600 vstopnic, čeprav je uradna kapaciteta prenovljenega stadiona 4200 sedežev. A dobršen del teh se nahaja na montažnih tribunah, ki pa jih UEFA ne dovoljuje. Čeprav so v koprskem klubu že po četrtkovem obračunu z Vikingurjem, ki so ga izločili s skupnim izidom 3:2, na sedež evropske nogometne zveze poslali prošnjo po odprtju ene od montažnih tribun, pri tem sta kanarčke podprli tudi policija in NZS, pa je danes iz švicarskega Nyona prispel dopis z negativnim odgovorom.

Tako si bo četrtkov obračun z dalmatinskim ponosom lahko ogledalo zgolj 2600 gledalcev, verjetno pa še nekaj manj, saj bo na glavni tribuni nastanjena tudi navijaška skupina Torcida, kar bo na osrednji tribune koprskega stadiona terjalo tudi določeno “tampon” cono. Čeprav tudi med pristaši Hajduka vlada veliko zanimanje za prihod v Koper, pa je jasno, da bo lahko splitske nogometaše vzpodbujalo zgolj 130 srečnežev iz najstarejše navijaške skupine v Evropi. Gostom namreč pripada najmanj dvajsetina vstopnic celotne kapacitete.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vrste Kopra zapušča motor sredine igrišča

Dresa Kopra v prihodnji sezoni ne bo več nosil Timotej Dodlek, ki je bil letos eden izmed …