Zavrčane, ki so tako kot Krčani, Ljubljančani, Novomeščani in Mariborčani po uvodnih dveh krogih še neporaženi, danes čaka drugo gostovanje v sezoni. Po Mariboru in Olimpije Haložane, ki so proti slednjim obakrat remizirali, vsaj na papirju čaka nekoliko lažji nasprotnik, a bo tudi Velenjčani željni treh točk, saj so z ničlo priklenjeni na dno lestvice.


Rudar je po domačem porazu s Krko v minulem tednu izgubil še v Novi Gorici, zato četa domačega trenerja Jerneja Javornika danes išče pot do prve zmage. Želje po treh točkah ne skrivajo niti v gostujočem taboru, v katerem jasno in glasno poudarjajo, da danes šteje zgolj zmaga. “Sedaj je pravi čas za zmago. Po dveh zelo dobrih tekmah proti Mariboru in Olimpiji gremo v Velenje samo po tri točke. Nič drugo ne pride v poštev. V Velenju nas čaka dobra ekipa, ki pa je slabše začela v prvih dveh prvenstvenih krogih, to pa pomeni, da bodo proti nam šli na vse ali nič, tako da nas spet čaka zelo trda in dobra tekma,” je za klubsko spletno stran poudaril Toni Datković. Postavni branilec je izredno pomemben član završke obrambe, ki bo tudi tokrat skušala svojo mrežo ohraniti nedotaknjeno.

Haložani so med tednom gostovali na avstrijskem Štajerskem, kjer so se pomerili s turškim Bešiktašem, ki je ob koncu obračuna napolnil završko mrežo in slavil s 5:0, trener Ivica Solomun je priložnost namenil predvsem igralcem, ki so do sedaj igrali manj: “Več priožnosti so dobili igralci, ki so do sedaj imeli manjšo minutažo. Videla se je razlika v kvaliteti, še posebej pri napadalcih. Igralci so sedaj vsaj dobili vpogled v resen kvaliten nivo in kje je trenutno njihov prostor.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dolgoletni član Maribora blizu odhoda na Balkan

Po šestih letih domovanja v štajerski prestolnici bo Maribor to poletje zapustil Gregor Ba…