Minuli teden je za skok v hrvaško Istro izkoristila kar polovica od desetih prvoligašev. Koprčani in Velenjčani so trenirali na jugu istrskega polotoka, v Medulinu, v Umagu pa so pripravljenost poleg Celjanov in Domžalčanov pilili tudi Krčani, za katere je bila selitev v toplejše kraje nekaj novega, kar nam je v pogovoru po sobotni tekmi z Olimpijo priznal tudi Tomaž Petrovič.

Krčani so, kot smo že poročali, v tekmi preobratov remizirali z Ljubljančani, ki so sicer že vodili s 4:2. “Golov je bilo veliko, še več kot na kakšni hokejski tekmi. Sicer pa je bilo dokaj dobro. Ekipe smo sredi priprav, rezultat ne šteje veliko, precej pomembneje je to, kar se dogaja na igrišču in v kakšnem stanju so fantje. Videl sem veliko dobrih stvari, a tudi veliko slabih,” je uvodoma dejal Petrovič, ki je selitev v Umag izkoristil za kar tri pripravljalne tekme.

Posavci so že pred dvobojem z Olimpijo v Umagu ugnali srbskega prvoligaša Mladost Lučani in doživeli minimalen poraz na gostovanju pri videmskem Udineseju. Krški strateg je priložnost namenil vsem igralcem. “Igramo v svojem ritmu, veliko kombiniramo tudi s postavo. Igrajo vsi fantje, ki so v tem trenutku zdravi. Delo je trenutno najbolj pomembno,” je poudaril 37-letni strokovnjak.

Foto: Jure Banfi

V uvodu smo že zapisali, da so se Krčani prvič, odkar so se prebili v prvoligaško konkurenco, odpravili na priprave v tujino. Kako potezo ocenjuje naš sogovornik? “Skupne priprave v Istri so zagotovo zelo pozitivne za povezovanje ekipe. Za nas še posebej, saj tega nismo navajeni, ekipa pa je bila poleti močno spremenjena in zato je pomembno, da čim več časa preživimo skupaj. Tukaj je vreme odlično, delali smo v soncu in za nameček še na naravni podlagi, na kateri doma trenutno ne moremo trenirati. Zato selitev v Umag ocenjujem zelo pozitivno,” je svoj pogled ponudil Brestaničan, ki pa zdaj živi v Krškem.

Spomladi se obeta zanimiv boj za naslov prvaka, kakor tudi za četrto mesto, ki bo verjetno peljalo v kvalifikacije evropske lige. Krčani za četrto Gorico zaostajajo vsega šest točk, a Petrovič pozornost vseeno preusmerja na boj za obstanek, saj imajo zeleni pred devetim Aluminijem vsega štiri točke prednosti: “Cilji so v tem trenutku povezani predvsem s trdim delom. Veliko igralcev je še daleč od nivoja, ki ga zahteva prvoligaško tekmovanje, vendar smo vse bližje. Vsi trdo delajo in mislim, da se dvigujejo. Številni bodo v sklopu zimskih priprav naredili kakšen korak naprej. Tekmovalni cilji pa so povezani z obstankom v ligi, torej osmim mestom. Tako kot vselej, bomo tudi spomladi šli s tekme v tekmo, vsakič bomo dali maksimum in skušali biti čim zahtevnejši nasprotnik konkurentom.”

Foto: Lado Vavpetič

In kakšna bo v nadaljevanju prvenstva kadrovska podoba Krškega? Od stadiona Matije Gubca se je po zaključku jesenskega dela sezone poslovilo nekaj pomembnih adutov, ki so bili pred dobrim letom in pol med najbolj zaslužnimi, da so se Posavci prebili med najboljše klube v državi. Petrovič je potrdil, da veliko prometa v smeri prihodov ne bo, čeprav bi si sam želel še kakšnega nogometaša z izkušnjami: “Res je, kot trener bi si zagotovo želel še kakšnega izkušenega igralca. Osem igralcev je odšlo, pozdravili smo enega novinca, iščemo pa še eno okrepitev in to bo vse v zimskem prestopnem roku. Ekipi smo priključili mlade fante in z njimi bomo odigrali drugi del sezone.”

Jasno je, da bo krška zasedba spomladi verjetno še mlajša kot ob začetku letošnje sezone, saj je Petrovič pripravam članskega moštva priključil tudi mlade upe posavskega prvoligaša, Jana Gorenca, Davida Kovačiča in Esterja Soklerja, ki je pred dnevi z golom odločil tudi dvoboj z Mladostjo. “Mladi igralci trenirajo z nami, jeseni so v članskem moštvu že odigrali nekaj tekem. Ekipa je mlada, najmlajši kažejo potencial, na igrišču pa morajo narediti, kar se od njih zahteva. Čas bo pokazal, česa so sposobni, trenutno pa dajejo vse od sebe. So del moštva, igrajo pripravljalne tekme in videli bomo, kaj bo prinesel čas,” prevelikega bremena na pleča najmlajših upov ne nalaga krški strateg.

Za konec smo Petroviča povprašali, če bo zadnji novinec v krški zasedbi Nikola Gatarić, ki je bil jeseni s šestimi zadetki prvi strelec Brežic. “Gatarić je z bližnjih Brežic in ga že dolgo poznamo. Trenutno imamo na njegovem položaju veliko težav, tudi v mlajših selekcijah nimamo takšnega tipa igralca. Teden v Umagu je preživel z nami, pokazal je svoje kvalitete, glede nadaljnjega sodelovanja pa je sedaj na njem in vodstvu kluba,” je pogovor zaključil eden od predstavnikov mladega vala slovenskih trenerjev.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Intervjuji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Domžalčani v nadaljevanje sezone z novo okrepitvijo v obrambni vrsti

Domžalčani kljub reprezentančnemu odmoru ne mirujejo. Potem ko je rumena družina zaradi po…