Zjutraj smo že poročali, da utegnejo Celjani v zaključku januarskega prestopnega roka predstaviti še kakšnega novinca. To se je tudi uresničilo, saj so grofje pred nekaj minutami potrdili prestop Marka Klemenčiča, ki bo v rumeno-modrem dresu združil moči z dve leti starejšim bratom Tilnom, ki se je na Areno Petrol preselil pred letošnjo sezono.


Gre šele za 17-letnega nogometaša, ki se podobno kot starejši Tilen, dobro znajde v osrčju obrambe kot tudi na položaju desnega bočnega branilca. Član mladinskih reprezentančnih selekcij, sredi januarja je z mladinsko izbrano vrsto na mednarodnem turnirju v ruskem St. Petersburgu osvojil tretje mesto, je kariero pričel v Žireh, nato pa vse do lanskega poletja igral za kranjski Triglav. Jeseni je bil član ljubljanskega Brava, ki mu predseduje Darko Klarič, sicer tudi dolgoletni podpornik celjskega prvoligaša. Ljubljančani so Klemenčiča, ki lahko še leto in pol igra tudi v mladinski konkurenci, posodili do konca letošnje sezone, pod taktirko trenerja Simona Rožmana pa je vadil že od prvega dne zimskih priprav.

“V klubu se odlično počutim, soigralci so me zelo dobro sprejeli. Zaradi brata Tilna sem že prej vedel, da tukaj vladajo urejeni odnosi, zdrava atmosfera in prava delovna vnema, tako da je bila odločitev enostavna. Moje želje za prihodnost so nedvomno povezane z napredkom v nogometnem klubu Celje. Želim si trdo delati in tako čim prej postati konkurenčen tudi na članskem nivoju,” je za spletno stran celjskega kluba dejala novopečena pridobitev rumeno-modrih.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčani končali evropsko pot

Nogometaši Maribora so svojo evropsko pot končali v drugem krogu kvalifikacij za konferenč…