Za Koprčane, Domžalčane in Celjane so do začetka nove sezone preostali le še trije dnevi. Že v četrtek bo šlo zares, saj bo trojka odigrala uvodne tekme prvega kroga kvalifikacij za Evropsko ligo. Celjanom je bil ples kroglic najmanj naklonjen, saj je žreb grofom namenil najkakovostnejšega nasprotnika, s čimer se strinja tudi Tilen Klemenčič.


“Kljub temu, da na žrebu ni lahkih tekmecev, pa vseeno menim, da smo dobili najkakovostnejšega nasprotnika med nosilci. Nogometaši Slaska so izredno kakovostni, izkušeni, dodatnih moči pa jim dajejo tudi njihovi navijači, ki jih bodo spremljali tudi v Celju. Nekaj njihovih obračunov smo si v zadnjih dneh že ogledali, tako da sem prepričan, da bomo nanje dobro pripravljeni,” je za klubsko spletno stran dejal mladi branilec, ki se je na Areno Petrol preselil lani poleti in se hitro utrdil v začetni enajsterici trenerja Simona Rožmana. Starejši od bratov Klemenčič bo tako verjetno tudi četrtkov obračun s Slaskom pričel od prve minute. Naloga ne bo lahka, s čimer se strinja tudi 19-letni Gorenjec, a bo na strani grofov tudi rezultatska neobremenjenost: “Njihov igralski kader, klubska tradicija in navsezadnje tudi finančni vložek jih postavljajo v jasno vlogo favorita. Zaradi tega bodo tudi pod večjim rezultatskim pritiskom, naša želja pa je nedvomno ta, da jih z našo prepoznavno igro presenetimo in poskrbimo za dobro izhodišče pred povratnim obračunom. Srčno si želim, da bi gledalci dodobra napolnili Areno Petrol in s svojim navijanjem preglasili poljske navijače. Če bodo s tribun odmevali naši napevi, nam bo mnogo lažje. Želja je torej tudi ta, da s podporo navijačev presenetimo favorizirani Slask.”

A slednje nikakor ne bo preprosta naloga, saj bo v knežje mesto pripotovalo vsaj 1200 poljskih navijačev, ki slovijo po bučni podpori. Poljaki bodo nameščeni na zahodni tribuni.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pred vrati ljubljanske Olimpije dve novi okrepitvi?

Olimpija že uspešno trenira pod vodstvom novega trenerja Sava Miloševića, za katerim je tu…