Koprčani so po pokalni lovoriki slavili še v Superpokalu in Mariborčanom preprečili, da bi v tem tekmovanju slavil še četrtič zapored in petič v zgodovini. Koprčani so se po loteriji enajstmetrovk veselili druge zmage v Superpokalu, znova so po strelih z bele točke ugnali Maribor. Potem ko se je redni del srečanja, kljub nekaterim priložnostim, končal brez zadetkov, so bili pri izvajanju najstrožjih kazni spretnejši kanarčki. Pri domačih je bil osrednji junak vratar Simčič, odločilni zadetek pa je v šesti seriji zabil Palčič.


Superpokal Slovenije. Sodnik: Dejan Balažic.
Koper: Bonifika, 1.500 gledalcev.
LUKA KOPER 3:2 (0:0) MARIBOR * po enajstmetrovkah
Maribor:
Volaš (zadel), Tavares (zadel), Vršič (zapravljena), Ibraimi (zapravljena), Mertelj (zapravljena), Rajčević (zapravljena)
Luka Koper:
Hadžić (zadel), Lotrič (zapravljena), Črnigoj (zadel), Krivičič (zapravljena), Galešić (zapravljena), Palčič (zadel)

Luka Koper: Simčič, Halilović, Hadžić, Šme, Palčič, Radujko (85′ Pučko), Krivičič, Črnigoj, Guberac, Galešić, Ivančić (67′ Lotrič). Trener: Rodolfo Vanoli.
Maribor: Handanović, Stojanović, Rajčević, Šuler, Viler, Vršič, Ibraimi, Ndiaye (57′ Mertelj), Kabha, Tavares, Zahović (69′ Volaš). Trener: Ante Šimundža.

V superpokalni obračun so bolje krenili Mariborčani, pri katerih je bil v uvodu najbolj aktiven novinec Kabha. Izraelec je v tretji minuti najprej zapretil s prodorom po desni strani kazenskega prostora, dve minuti zatem je poskusil še s strelom z ogromne razdalje, v 10. minuti pa je z lepo podajo v kazenski prostor zaposlil kapetana Tavaresa, ki pa ga je z odličnim posredovanjem ustavil Hadžić. Koprčani so se v nadaljevanju otresli mariborske premoči, a so si novo priložnost v 21. minuti pripravili Štajerci. V 21. minuti je z 20 metrov sprožil Vršič, ki pa je meril nenatančno in mimo desne vratnice domačega gola. Po pol ure igre so pobudo prevzeli Koprčani in resno zapretili v 34. minuti, po napaki Vršiča, ko je s 27 metrov nevarno sprožil Črnigoj, a se je z odlično obrambo izkazal Handanović. Mariborski vratar je imel nekaj dela tudi nekaj sekund zatem, ko je z 22 metrov streljal še Galešić. V 36. minuti je po kotu z glavo poskusil še Hadžić, a meril preko gola, gostje pa so odgovorili v 40. minuti. Nekoliko z leve je z desnico nevarno udaril levičar Viler in za malce meril preko gola. V 44. minuti je bil s precejšnje razdalje nenatančen tudi Ibraimi, ki je v prvem polčasu podelil tudi nekaj dobrih podaj, tako se je prvi polčas končal z začetnim izidom.

Tudi v drugem polčasu so do prvega strela prišli gostje, v tretji minuti je z 18 metrov nenatančno zaključil Vršič. Koprčani so kmalu zatem glasno protestirali po očitnem prekršku Vilerja, ki je pred kazenskim prostorom z drsečim štartom zaustavil Palčiča. Piščalka sodnika Balažica je ostala nema, kar je očitno podžgalo domačo zasedbo. V “vojaško” opremo zamaskirani kanarčki so nevarno zapretili v deveti minuti nadaljevanja. Guberac je s predložkom z desne strani igrišča na daljši vratnici našel Črnigoja, ki pa je z glavo meril mimo gola. Nekaj sekund zatem je na nasprotni strani igrišča z 14 metrov zapretil tudi Tavares, vendar Simčič ni imel težav. V 60. minuti je koprski kapetan poskusil še sam, a se je žoge po strelu z 20 metrov dotaknil eden od Mariborčanov in okroglo usnje je igrišče zapustilo ob desni vratnici. Tudi Mariborčani niso bili nenevarni. V 63. minuti je z desne strani podal Ibraimi, ki je z natančnim predložkom pred golom Kopra iskal Zahovića in Tavaresa, vendar je mariborski dvojec odletel v prazno, kapetan pa je bil ob tem oviran tusi s strani Šmeja. Tekma se je v drugem polčasu precej razživela, v 66. minuti so bili znova nevarni Koprčani. Na desni strani igrišča je Šulerja izigral Ivančić in nevarno prodrl proti golu, a imel za udarec precej ozek kot in tudi zato je dvoboj pripadel Handanoviću. Slednji je bil na pravem mestu tudi po udarcu Guberca, nato pa je za Maribor dvakrat sprožil Ibraimi. Najprej je v 74. minuti po lepi podaji Tavaresa z roba kazenskega prostora meril preko gola, podobno nenatančen pa je bil tudi v 77. minuti, ko je izvedel prosti strel s 25 metrov. V 84. minuti je bilo pred domačim golom vroče kar dvakrat. Hadžić je najprej izbil strel Vilerja, slednji pa je s podajo iz kota pred golom našel osamljenega Rajčevića, ki pa je z glavo meril čez gol. Mariborski napadi so se v zaključku le še stopnjevali, v 87. minuti pa se je v vlogi podajalca znova znašel Viler, a sta žogo pred golom zgrešila Vršič in Tavares, nekaj sekund kasneje pa žoge po predložku Ibraimija ni dobil niti Volaš. Mariborsko prevlado je za trenutek v uvodu zadnje minute prekinil Lotrič, ki pa je s ogromne razdalje meril v naročje dobro postavljenega Handanovića.

Serijo enajstmetrovk so odprli Mariborčani, za katere je prvi streljal Volaš, ki je z močnim in natančnim udarcem v levi kot ugnal Simčiča, ki je bil sicer blizu obrambe. Blizu le-te je bil tudi Handanović, saj je Hadžić streljal po sredini gola, mariborskemu čuvaju, ki je krenil v desno, pa je žoga ušla pod nogama. Nato je s silovitim udarcem po sredini gola zadel Tavares, Handanović pa je prebral namero Lotriča. Z obrambo se je v tretji seriji izkazal tudi Simčič, saj je zaustavil strel Vršiča, medtem ko je bil Črnigoj uspešen. Nato pa je sledilo kar šest zapravljenih enajstmetrovk, kar štirikrat so bili neuspešni Mariborčani. Ibraimi je stresel prečnik, mladi Krivičič je oplazil zgornji del prečnika, Simčič pa je zaustavil strel Mertlja. Tako je imel Galešić na nogi strel za zmago, a je Handanović uspešno predvidel, da bo Galešić strelja po sredini. Sledila je odločilna šesta serija, ki pa jo je Rajčević odprl z zadeto vratnico, junak domače čete pa je ob Simčiču postal Palčič, ki se je, podobno kot Galešić, odločil za strel po sredini gola.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vrste Kopra zapušča motor sredine igrišča

Dresa Kopra v prihodnji sezoni ne bo več nosil Timotej Dodlek, ki je bil letos eden izmed …