Celjane danes čaka obračun z Zavrčani. Srečanje na Areni Petrol se bo pričelo ob 16. uri, grofje pa si želijo proti nasprotniku, ki so ga v šestih ligaških obračunih premagali zgolj enkrat, podaljšati 20 tekem dolg niz neporaženosti, ki traja že skoraj štiri mesece. Lahko moštvo trenerja Simona Rožmana ponovi obe četrtfinalni pokalni tekmi, ko Zavrč ni imel pravih možnosti za zmago?


Eno glavno celjskih orožij pri tej nalogi bo tudi nigerijski napadalec Sunny Omoregie, ki se je v letošnji sezoni podpisal pod šest ligaških zadetkov. 25-letni robustni napadalec je še pet zadetkov dodal tudi v Pokalu Slovenije, s čimer se zaenkrat ponaša tudi z nazivom najboljšega strelca tekmovanja, dvakrat je v četrtfinalnih obračunih zatresel tudi mrežo Haložanov. Pred tedni je torej dvakrat že preizkusil recept, kako žogo spraviti za hrbet vratarja Marka Ranilovića, a se tudi Sunny nadeja pozitivnega izida in podaljšanja serije. Celjani bi namreč z 21. tekmo brez poraza postavili nov najboljši dosežek kluba, saj so v minulem krogu izenačili dosežek iz sezone 2002/03, ko je moštvo vodil Marijan Pušnik. Nogometaš, ki je nogometno kariero zgradil na Iberskem polotoku, je za klubsko spletno stran dejal: “Zavrč dobro poznamo, saj smo se z njimi v tej sezoni pomerili že štirikrat. Premorejo kakovostno moštvo, kar dokazuje tudi njihova uvrstitev na lestvici. Zavedamo se, da nas čaka težko delo, do dobrega rezultata pa lahko pridemo le ob predpogoju, da bomo prikazali maksimalen pristop. Upam, da nas bodo v soboto znova v čim večjem številu podprli tudi naši navijači, ki so bili doslej pomemben faktor pri naših rezultatih. Skupaj nam lahko tudi v soboto uspe priti do vseh treh točk.”

Celjani drugo polovico sezone pričenjajo na četrtem mestu, s točko zaostanka za Olimpijo in Mariborom. Dosežek verjetno presega pričakovanja pred začetkom sezone, a tudi kapetan Blaž Vrhovec poudarja, da ekipa v zadnjih dveh tekmah ne želi pokvariti uspešnega niza rezultatov: “Za nami je točno polovica prvenstvenih obračunov, v tem delu pa smo zagotovo korektno opravili svoje delo. Naše uvrstitve in dobrih iger po lanski malce slabši sezoni zagotovo nihče ni pričakoval, kljub temu pa smo vsi v klubu po tiho verjeli, da lahko presenetimo. Meni osebno se je že na prvih prijateljskih obračunih pred sezono začelo dozdevati, da nas krasi pozitivna energija, ki je nujno potrebna za dobre rezultate. Na srečo tudi nismo imeli preveč težav s poškodbami, po nesrečnih dveh uvodnih porazih pa smo nato le strnili svoje vrste in nanizali dobro serijo rezultatov, ki jo želimo ohraniti tudi na prihodnjih dveh obračunih.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Ljubljančani brez izstreljenega naboja na Azorih

Slab dan slovenskih klubov v evropskih tekmovanjih je na Azorskih otokih sredi Atlantskega…