Celjani in Domžalčani bodo novo sezono odprli pred domačimi gledalci, Koprčani pa so morali v ta namen odpotovati na Islandijo, kjer se bodo v prestolnici Reykjaviku pomerili s tamkajšnjim Vikingurjem. Kanarčki so na sever poleteli že včeraj in ponoči tudi prispeli na končno destinacijo.


“Za nami je dolga pot, ampak sedaj smo tu. Odpočili smo se, kolikor je bilo to v teh nekaj urah sploh mogoče. Sedaj se moramo pripraviti na večerni trening, ki bo ob 18. uri na stadionu Vikingurja. Vreme je idealno, okrog 15 stopinj Celzija, kar prija tudi nam. Osvežitev po visokih temperaturah, ki smo jih imeli v zadnjih dneh v Kopru, prija tudi nam. Tukaj dobivamo tudi nekaj več informacij o nasprotniku. Verjamem v našo zmago,” je za klubsko spletno stran dejal Ivica Guberac. Kapetan koprske zasedbe, ki je tekom priprav v Mariboru vidno šepal, je zaradi poškodbe izpustil pripravljalna obračuna z romunskim Polijem in srbskim Radom, o nastopu pa bo zdravstvena služba odločila tik pred jutrišnjo tekmo, ki se bo na stadionu Víkingsvöllur pričela ob 21:15 po slovenskem času, po vesteh iz Islandije naj bi v času tekme tudi deževalo.

Če ob usoda Guberca znana tik pred zdajci, pa je jasno, da na prvi tekmi soigralcem ne bo pomagal Jaka Štromajer, saj mora izkušeni napadalec odslužiti kazen iz lanske sezone, ko je bil izključen v povratni tekmi z azerbajdžanskim Nefčijem. Za nastop bodo konkurirali Vasja Simčič, Kristijan Kahlina, David Adam, Denis Halilović, Miha Blažič, Damir Hadžić, Patrik Posavac, Denis Šme, Marko Krivičič, Ante Tomić, Domen Črnigoj, Matej Pučko, Matej Palčič, Jan Andrejašič, Amar Rahmanović, Dalibor Radujko, Ivica Guberac, Goran Galešić, Mitja Lotrič, Luka Vekić in Josip Ivančić, ki bo, vsaj če sklepamo po zadnji pripravljalni tekmi z Radom, pričela ga je najmočnejša zasedba, v konici napada zamenjal že omenjenega Štromajerja.

Kljub težavam Guberca in odsotnosti Štomajerja pa vprašanje o favoritu jutrišnjega obračuna ne bi smelo biti odprto, optimističen je tudi trener Rodolfo Vanoli: “Osredotočeni smo na jutrišnjo tekmo in verjamem, da bodo fantje v pravem trenutku pokazali največ. Čeprav je tu hladneje, to za nas ne predstavlja ovire. Če bomo igrali tako kot znamo, verjamem v uspeh,” je prekaljeni Italijan dejal za spletno stran kluba.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Djuranović: Tekma je dosegla svoj namen

Rumena družina je na včerajšnji pripravljalni tekmi s hrvaško Rijeko premoč priznala južni…