Potem ko so Celjani včeraj predstavili tri novince, Mihovila Klapana, Mateja Mršića in Milana Sprema, so danes podpisali še pogodbo s talentiranim Jonom Špornom. Obetavni vezist je podpisal prvi profesionalni dogovor, grofom pa obljubil kar štiriletni dogovor.


“To je moj klub, tukaj sem že od osmega leta starosti, zato so bile vse moje želje vselej povezane s podpisom dolgoročne pogodbe z nogometnim klubom Celje. Pred menoj je še veliko trdega dela in odrekanja, prepričan pa sem, da je zame v tem trenutku Celje najboljša sredina za moj igralski razvoj. Tukaj se dobro dela, tudi trener, njegov strokovni štab in vodstvo kluba pa imajo močan posluh za mlade nogometaše. Ta dogovor pa je nedvomno lepa potrditev, da sem v preteklosti dobro delal in ob tem še dodatna vzpodbuda za prihodnost. Izredno se veselim nadaljnjih izzivov,” je po podpisu pogodbe za klubsko spletno stran dejal 18-letni nogometaš, ki je v pomladanskem delu sezone za Celje zbral deset ligaških nastopov, uspešno pa je celjske barve zastopal tudi v pokalnem tekmovanju.

“Jon je dobro izkoristil ponujeno priložnost, ki si jo je priigral s trdim delom in pravim odnosom na igrišču in izven njega. Je nosilec novega vala obetavnih nogometašev, ki prihajajo iz našega šolskega nogometnega centra in na katere v prihodnosti močno računamo. Z Jonom in še nekaterimi smo naše mlado moštvo v preteklosti še dodatno pomladili, s trendom uveljavljanja obetavnih fantov pa bomo nadaljevali tudi v prihodnje,” pa je dejal trener Simon Rožman, ki je Špornu ob koncu sezone 20013/14 ponudil možnost za debi v prvoligaški konkurenci.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljši strelec Olimpije odhaja v Belorusijo

Že nekaj časa je jasno, da v prihajajoči sezoni ne bo več nosil zeleno-belega dresa, danes…