Tekla je 95. minuta obračuna na novomeškem Portovalu in ko se je že zdelo, da se bo obračun Krke in Celja zaključil brez zadetkov in z delitvijo točk, je po prostem strelu Lea Ejupa udaril Marin Perić. Gostje so zahtevali prepovedani položaj, glavni sodnik Davor Drečnik se je kar nekaj časa posvetoval s prvim pomočnikom Tomislavom Pospehom, nato pa zadetek domačih vseeno priznal. Celjani so protestirali tudi po koncu obračuna, a to ni kaj prida pomagalo, Dolenjci so se veselili prve domače zmage v sezoni, v celjskem prvoligašu pa so danes v javnost podali spodnjo izjavo za javnost. V njej med drugim razkrivajo, da bi si “želeli boljšega sodelovanja, predvsem pa boljše komunikacije med klubi in sodniki ter njihovo krovno Zvezo nogometnih sodnikov Slovenije”. Sporočilo za javnost objavljamo v celoti.


“Člansko moštvo je včeraj v Novem mestu odigralo srečanje 11. kroga Prve lige Telekom Slovenije in kljub solidni predstavi, s katero smo si pripravili in žal tudi zapravili številne priložnosti, naposled ostali brez točk. Znova vsekakor v oči bode dejstvo, da smo bili ob koncu srečanja, ko so Novomeščani iz prepovedanega položaja dosegli zmagoviti zadetek, znova oškodovani, kar je jasno pokazal tudi video posnetek srečanja. V 11. dejanjih letošnje sezone se nam je to zgodilo že drugič, zaradi očitnih sodniških napak, ki so neposredno vplivale na končni izid srečanja, pa smo bili doslej vidno oškodovani za štiri točke, ki bi lahko ob koncu sezone imele močan vpliv v krčevitem boju za obstanek v ligi. Prvič se je to zgodilo v Krškem, ko smo ostali brez povsem regularno doseženega zadetka, drugič pa kot rečeno včeraj, ko smo v izdihljajih srečanja prejeli zadetek iz prepovedanega položaja.

Jasno se zavedamo, da začetek te sezone nikakor ni zadovoljiv. Čeprav smo na večini tekem prikazali vsaj enakovreden boj, pa smo zaradi naše neučinkovitosti, vsaj dvakrat pa tudi zaradi okoliščin, na katere žal nimamo vpliva, na kar sedmih izmed enajstih tekem ostali brez točk. Prav tako smo trikrat tudi remizirali, čeprav smo si na vseh teh treh tekmah priigrali mnogo priložnosti, pa nas kot že rečeno močno bode naša trenutna neučinkovitost ob zaključkih napadov.

Vemo tudi, da se nahajamo v težkih situaciji in da nas do konca sezone čaka krčevit boj za obstanek v najmočnejšem nogometnem tekmovanju v državi. Ob tem bi si želeli, da bi imeli v tem boju prav vsi klubi enake možnosti in da na rezultatski in točkovni izkupiček ne bi tako močno vplivale sporne sodniške odločitve, kot se nam je zgodilo na uvodni tekmi v Krškem in na včerajšnjem obračunu proti Krki.

Možnost prisotnosti nenamernih napak vsekakor dopuščamo in se zavedamo, da je to pogost pojav pri tistih, ki opravljajo takšno ali drugačno delo. Bi si pa v prihodnosti vsekakor želeli boljšega sodelovanja, predvsem pa boljše komunikacije med klubi in sodniki ter njihovo krovno Zvezo nogometnih sodnikov Slovenije. Po tem, ko smo bili oškodovani na prvi tekmi, s strani glavnih akterjev kljub naši pobudi nismo prejel nikakršne obrazložitve sporne situacije, kar menimo, da bi si glede na dano situacijo zagotovo zaslužili. Vsekakor smo mnenja, da bi izboljšanje komunikacije med klubi in pristojnimi sodniškimi organi posredno pozitivno vplivalo tudi na razvoj slovenskega nogometa, celotne lige ter posledično tudi slovenske reprezentance.

Naj na tem mestu še javno poudarimo, da se prav vsi v klubu močno trudimo, da bi nastalo rezultatsko situacijo karseda hitro razrešili, saj se zavedamo, da ima nogomet v Celju in širšem prostoru velik pomen in da naš klub vsekakor spada med najboljše nogometne sredine v državi. Da ohrani ta status tudi v prihodnje, je naše poslanstvo in neizpodbitna odgovornost.”

Vodstvo nogometnega kluba Celje

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pred vrati ljubljanske Olimpije dve novi okrepitvi?

Olimpija že uspešno trenira pod vodstvom novega trenerja Sava Miloševića, za katerim je tu…