Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Roman Rogelj je imel po tekmah tretjega kroga Prve lige Telekom Slovenije precej dela. Znova sta bila denarno kaznovana Maribor in Olimpija, v ospredju pa sta bila tokrat tudi Marijan Pušnik in Denis Šme.


Mladi koprski branilec bo zaradi neposrednega rdečega kartona po nasilnem štartu s podplatom v predel gležnja nasprotnega igralca, kot je zapisal disciplinski sodnik, izpustil kar tri naslednja srečanja kanarčkov. Vest o višini kazni zagotovo ne bo razveselila vodstva kluba, saj je Andrej Poljšak že takoj po tekmi dejal, da se mu prekršek ni zdel vreden rdečega kartona, kakor tudi trenerja Rodolfa Vanolija, ki je po odhodu Mihe Blažiča ostal pri vsega treh branilcih, za nameček pa pokalne prvake čaka zahteven spored. Po domačem obračunu z Mariborom Koprčani gostujejo v Ljubljani, nato pa na Bonifiko prihaja velenjski Rudar. Športni direktor Matej Mavrič Rožič bo očitno moral pohiteti z iskanjem novih osrednjih branilcev.

Naslednjo tekmo Olimpije bo s tribune spremljal tudi trener Marijan Pušnik. Korošec na ljubljanski klopi je bil izključen tik pred koncem prvega polčasa tekem z Domžalčani, ki so jo zmaji zaključili z dvema igralcema manj, Matic Fink in Rok Kronaveter bosta tako kot Pušnik izpustila sobotni obračun v Krškem. Ob tekmi prepovedi vodenja ekipe pa bo moral Pušnik zaradi ponavljajočega protestiranja zoper sodniške odločitve in zaradi dejstva, da je v odmoru med obema polčasoma, kljub odstranitvi, odšel v garderobne prostore k igralcem svoje ekipe odšteti še 200 evrov denarne kazni.

Marijan Pušnik je takole protestiral pri četrtem sodniku. (Foto: Rok Zore)
Marijan Pušnik je takole protestiral pri četrtem sodniku. (Foto: Rok Zore)

Ob tem pa znova ni šlo brez denarnih kazni na račun Maribora in Olimpije. Mariborčani bodo morali tokrat odšteti kar 1750 evrov, saj so Viole ob proslavi 26 let delovanja uporabile pirotehniko na tribune, nekaj posameznikov pa jih je odvrglo tudi na nogometno zelenico. Ob tem je bila upoštevana tudi predkaznovanost, saj so bili vijoličasti zaradi nešportnega vedenja navijačev kaznovani že po obeh uvodnih krogih. Tisočaka in še deset evrov bo primorana v blagajno NZS nakazati tudi Olimpija. Manjši del v višini 360 evrov so s tremi rumenimi in dvema rdečima kartonoma ter odstranitvijo pridelali nogometaši oziroma trener, 650 evrov pa gre na račun žaljivega skandiranja Green Dragonsov.

Tekmo med Krko in Gorico pa je predčasno zaključil Jamilu Collins, bočni branilec novomeškega kluba je v drugem polčasu v borbi za žogo s komolcem v predel obraza udaril Amela Džuzdanonovića, zato bo moral izpustiti tekmi z Zavrčem in Domžalami, ob izreku kazni pa je bila upoštevana tudi olajševalna okoliščina, saj je šlo za povračilni ukrep Nigerijca.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Celjani se še naprej krepijo

Iz knežjega mesta so včeraj sporočili, da se je na stadion Z’dežele preselil še en o…