Slobodan Vuk je zaradi težav s kolenom jeseni v Prvi ligi Telekom Slovenije odigral le sedem tekem, na katerih je nabral vsega 201 igralno minuto in ostal brez doseženega zadetka. Spomladi si 25-letni napadalec v napadu vodilne ekipe državnega prvenstva znova obeta vidnejšo vlogo.


“Če me spomin ne vara, sem do sedaj izpustil le en trening oziroma medsebojno tekmo na samem začetku priprav. Močno bi moral pomisliti, da bi se spomnil, kdaj sem nazadnje opravil celotne priprave. Končno sem zdrav in lahko rečem, da sem najbolje pripravljen v karieri,” je uvodoma dejal nogometaš, ki je eksplodiral v jesenskem delu lanske sezone, ko je dosegel osem zadetkov, a so ga nato spomladi zaustavile težave s poškodbo hrbta. V pripravah na spomladanski del sezone je doslej dosegel en zadetek, potem ko je v Antalyji zatresel mrežo bolgarskega Černo Mora. Na zadnjih pripravljalnih tekmah Domžalčani niso navdušili, zato je trener Luka Elsner svojim nogometašem namenil precej kritik: “Trenerjeve kritike sprejemamo in jih jemljemo zelo resno. Po drugi strani pa si tudi igralci želimo vseskozi napredovati in iztržiti maksimum. Trener želi vse malenkosti pripeljati do popolnosti in tako je tudi prav. Vsak igralec bi moral razmišljati enako, tako da so trenerjeve kritike dobrodošle in upam, da jih bo v prihodnje čim manj. Povsem zaupamo trenerju in mu tudi sledimo, ker se je že jeseni pokazalo, da pozna pot do uspeha.”

Domžale bodo v spomladanski del sezone krenile kot vodilno moštvo državnega prvenstva. Rumeno-modri so v zimskem prestopnem roku doživeli precej sprememb, a mlajši od bratov Vuk, starejši Goran letos kot posojen igra za Radomlje, pravi, da je ekipa še močnejša kot jeseni: “Po mojem mnenju smo še močnejši kot jeseni. Novinci so v ekipo prinesli dodatno kakovost in verjamem, da bomo močno mešali štrene pri vrhu lestvice. V pomlad gremo kot vodilni in tega položaja ne smemo prepustiti nikomur. Braniti ga moramo do zadnjega atoma moči. Že prva tekma bo zelo pomembna. V Velenju moramo osvojiti vse tri točke in potem uspešno nadaljevati.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Škandal odnesel zvezdnika Olimpije

Po tem, ko je v javnost pricurljala novica, da naj bi se trojica nogometašev Olimpije zapl…