Proslava trinajste zvezdice ni ponudila obilice nogometnih presežkov. Prvi polčas obračuna med Mariborčani in Koprčani je bil precej zaspan in z izjemo poizkusa Tavaresa ni ponudil pravih priložnosti, tekma se je razživela v drugem polčasu, ko so bili nevarni predvsem vijoličasti, vendar se mreži kljub temu nista zatresli. Igra je bila tokrat v ozadju, slavil se je peti zaporedni naslov državnih prvakov.


V uvodnih minutah dobro zapolnjene tribune, v Ljudskem vrtu se je zbralo več kot osem tisoč gledalcev, niso videle priložnosti, kot prvi je v 12. in 13. minuti zapretil Zahović, ki pa je obakrat zgrešil okvir vrat, drugič tudi s pomočjo branilca Hadžića, ki je žogo preusmeril mimo vrat, vendar sodniška ekipa očitno ni opazila dotika koprskega igralca. Mariborčani so si najlepšo priložnost prvega polčasa pripravili v 25. minuti, ko je Sallalich poslal predložek z desne strani igrišča, Tavares pa je z bližine z glavo streljal preko koprskega gola. To pa je bilo tudi vse, kar je omembe vrednega zgodilo v prvem polčasu.

Prvi so v drugem polčasu zapretili gostje, v 58. minuti je po lepem predložku Pučka z glavo streljal Rahmanović, ki se je pred tem otresel Šulerja, vendar za las meril mimo leve vratnice. Štajerci so odgovorili v 61. minuti, ko je vztrajni Tavares na robu kazenskega prostora ukradel žogo Haliloviću in nevarno prodrl skozi primorsko obrambo, vendar je Simčič pravočasno zapustil gol in z levo nogo odbil strel domačega kapetana. Še več dela je imel koprski čuvaj mreže v 70. minuti, ko je do izbite žoge na 20 metrih prišel Viler, nato pa z desnico(!) nevarno sprožil v levi spodnji kot, a je Simčič s skrajnimi močmi odbil v kot. Minuto kasneje je po podaji Ibraimija nevarno utekel še Tavares, ki je pred golom iskal Zahovića, pred katerim pa je pravočasno izbil Šme. V 74. minuti je Tavares še enkrat poskusil še sam, vendar s črte kazenskega prostora streljal preko gostujočih vrat. Tudi domači vratar Cotman ni bil povsem brez dela, v 78. minuti je dobro posredoval po prostem strelu Halilovića, ki je sprožil s 25 metrov. Sedem minut zatem je po prodoru z 20 metrov nevarno streljal še Sallalich, vendar tudi on nenatančno in mimo gostujočih vrat.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dvoboj Brava in novopečenega prvoligaša brez zmagovalca

Včeraj sta se na pripravljanem obračunu pomerila Bravo in Radomlje, tekma se je končala z …